Одбојкаши  Војводине домаћин загребачкој Младости (20.30)

НОВИ САД: Победом над Младошћу (3:2) у Загребу одбојкаши Војводине НС семе започели су борбу за Лигу шампиона.Да би се пласирали у наредни груг неопходна има је победа.
Odbojkasi Vojvodine
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

У нашем клубу су намерни да узврате на гостопримству хрватском шампиону. Све је у Загребу било фер и спортски, на терену, око њега , на трибинама. Наш шампион жели да покаже да је Нови Сад с разлогом град одбојке, а да на терену одигра најбоље што може и  пласира се у други круг квалификација.

- Одиграли смо у Загребу одличну утакмицу, посебно први део и тај-брејк. Имали смо прилику да решимо меч 3:0, али смо имали мали пад. Важно је да смо показали чврстину, у петом сету смо одиграли добро и победили. Већ с више страна сам чуо како смо завршили посао, с чим се не слажем. Биће тешко и зато морамо да одиграмо још боље и квалитететније како бисмо остварили циљ. После дуела с Радничким видео сам нови квалитет, напредак у игри у блоку и одбрани, те меч против Младости дочекујем са оптимизмом. Позивам навијаче да нас подрже, њихова помоћ нам је од велике важности, да испуне трибине и буду део једне уверен сам лепе спортске представе - поручио је спортски директор  Слободан Бошкан.

Тренер Душко Николић сложио се с Бошканом да ништа није готово и да одлука пада у реваншу.

- И пре утакмице у Загребу, а посебно после, говорио сам да ће све бити решено у другом мечу, без обзира на резултат првог. То није фраза, него чињеница, а много се пута потврдила. У игри је шест бодова, ми смо узели два, Младост један, нама требају још два, али о томе не треба да размишљамо. Ако играте калкулантски може да вам се освети, мора се ићи на чисту победу и то ћу захтевати од играча - најавио је Николић.

Ласаро Фундора Травиесо био је јунак меча у Загребу, а мотивисан је да пред домаћим навијачима, заједно са саиграчима, покаже још бољу партију.

- Увек је тешко када играте у гостима, некада вам доста ствари није познато. Важно је да смо се снашли и победили. Сда играмо код куће, имаћемо подршку навијача и сигуран сам да ћемо бити још јачи. Верујем у тим, у тренера, у све нас. Биће то потпуно другачији меч у односу на први, морамо се добро припремити, играти још снажније и, наравно, победити – поручио је Травиесо.

Утакмица у малој сали Спенса почиње у 20.30 часова.

М. Ристић

 

Позив на хуманост

Улаз на утакмицу је бесплатан, али ће ова спортска приредба имати хуманитарни карактер. Посетиоци ће имати прилику да уместо за улазницу дају прилог за Константина Јанковића. Кутије ће бити постављене на улазу на трибине  и у партеру. Константин има церебралну парализу, а ученик је ОШ “Ђорђе Натошевић” и с мамом Сањом биће гост Војводине на утакмици с Младошћу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести