Одбојкаши Војводина гостују Спартаку

Одбојкаши Војводине НС семе коначно су имали мало више времена за одмор и припрему између утакмица јер тај луксуз нису могли себи да приуште у готово минулих месец дана.
Radisa Stevanovic
Фото: Радиша Стевановић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Били су Новосађани у пакленом темпу, а после мале паузе, очекује их поново јак ритам и пет утакмица у кратком временском интервалу. Први у низу изазова биће остовање на северу Бачке, екипи Спартака која веома добро игра на домаћем терену.

„Ове дане искористили смо за тренинг и регенерацију, колико смо могли. Имамо проблема с повредама и тај опоравак нам је сада јако важан. Пред нама су две паклене седмице, пет тешких и важних мечева. Први на реду су Суботичани, који имају перспективну и добру екипу. Фино су позиционирани, у све бољој форми, па очекујем занимљиву, праву првенствену борбу“, истакао је шеф стручног штаба црвено-белих Неџад Османкач.

Слично је говорио и средњи блокер Воше Радиша Стевановић.

„Спартак је неугодан ривал, посебно на свом паркету, не смемо да их потценимо, морамо максимално озбиљно да уђемо у меч и оправдамо улогу фаворита. Ови дани су нам пријали, порадили смо на неким стварима и трудили се да их подигнемо на виши ниво.“

Спортски директор Никола Марић указао је на то да овај дуел може бити добар увод у оно што следи после тога.

„Морамо да будемо пажљиви, да одиграмо озбиљно, а надам се да ће да нам се поправи здравствени билтен. Покрили смо се у претходним мечевима, али све то је јако тешко. Рецимо, средњаци Симић и Стевановић носе мечеве већ месец дана готово без измене. Када су Суботичани у питању, они јесу најпријатније изненађење, имају однос победа и пораза 5-4, добили су све што треба, чак и једну утакмицу, у којој нису били фаворити. Максимална опрезност је неопходна, а мустра треба да буде то како смо играли у Украјини и Пожаревцу“, истакао је Марић.

Утакмица се игра у Суботици у петак од 19 часова

М. Р.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести