Одбојкаши Војводине данас дочекују Црвену звезду

После дуго времена, имали су одбојкаши Војводине НС семе неколико слободних дана.
Dmitro Vijecki
Фото: Дмитро Вијецки, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Отворила се тиме прилика и новом шефу стручног штаба Синиши Гавранчићу да се са сарадницима Ђурићем и Јованчевићем максимално посвети припреми за два важна меча која предстоје с Црвеном звездом.

Први ће се одиграти данас у оквиру 14. кола Суперлиге, Воша је прва, а Звезда друга, па је победа веома важна обема екипама пред наставак шампионата, а други у понедељак, у реваншу полуфинала Купа Србије. Београђани су први меч добили 3:1 и тај меч ће бити екстремно важан, посебно за Новосађане чије амбиције су везане за освајање дупле круне.

Свакако да је за Војводину много важнији други дуел, што не значи да суперлигашки меч дочекују мање озбиљно. Победом у данашњем мечу, могао би актуелни шампион да додатно побегне најближем пратиоцу и готово зацементира лидерску позицију.

„Састају се две тренутно најбоље екипе у земљи, тако да ће то бити прави првенствени дерби. Очекујем добру игру свог тима и победу. На нашем смо терену, имаћемо подршку публике, а искрено се надам да ће она доћи у великом броју да нас подржи. Свакако је неугодно што се две такве екипе састају два пута у року од неколико дана, а обе утакмице су важне. Имамо добар фонд играча, тако да ако и нешто буде тактички промењено, верујем да неће утицати на квалитет игре и да нам може донети жељени резултат“, рекао је нови шеф струке у Војводини НС семе Синиша Гавранчић.

Млади коректор Дмитро Виецки истакао је да верује у добру игру и победу.

„После недељу дана имамо важан меч, добро смо се припремали и радили за то. Неће бити лако, али знамо да можемо да све решимо у своју корист. Најважније је да верујемо у оно што желимо да остваримо“, поручио је Украјинац.

М. Р.

Данашњи програм

Суперлига (ж) – БЕОГРАД: Партизан – Спартак (С) (18), УБ: Уб – Црвена звезда (18)

Суперлига (м) – НОВИ САД: Војводина НС семе – Црвена звезда (18), СУБОТИЦА: Спартак – Млади радник (19), ВАЉЕВО: Ва 014 – Нови Пазар (17)

Прва лига (ж) – СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Срем – Јединство (У) (19.30)

Прва лига (м) – МЛАДЕНОВАЦ: Младеновац – Футог (19.30).

Прва Б лига (м) – ВРШАЦ: Банат – Дубочица (17)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести