Одбојкаши Војводине додају гас

Могу да буду задовољни одбојкаши Војводине НС семе првим делом сезоне, коју су завршили тек 30. децембра.
в
Фото: ОК Војводина

Новосађани су одбрану три трофеја почели тријумфом у Суперкупу, а на доброј позицији су и у првенству и Купу Србије. На табели Суперлиге налазе се на првом месту, са бодом више од Рибнице из Краљева, а у Купу су лако обезбедили полуфинале. На европској сцени одиграли су само три утакмице због промењеног система такмичења које је проузроковала пандемија коронавируса. Савладали су енглеску Полонију, а изгубили су од славног Трентина на квалификационом турниру Лиге шампиона. Потом их је у осмини финала ЦЕВ Купа савладао моћни Динамо из Москве, али су црвено–бели приказали добру игру.

– Имали смо само два дана слободно, 31. децембар и 1. јануар, а другог ујутру смо већ почели са радом. Насредних  петнаестак дана ћемо искористити да тренирамо мало јаче и то су као неке мини–припреме за оно што нас чека у наставку сезоне. У фебруару по распореду имамо четири првенствене утакмице и две полуфиналне у Купу, које су јако важне, а убрзо следи, надамо се, и финале Купа, а и почетак плеј–офа – рекао је шеф стручног штаба Синиша Гавранчић. 


Млади користе шансу

Тренер Синиша Гавранчић гледа да, кад год је могуће, на терен изведе млађе играче, па је то чинио и у првом делу сезоне.

– Сви су искористили прилику. Свиђа ми се како раде, добро тренирају, стварно су лепа радна група. Гледам да им, без обзира што је у клубу притисак резултата, што је и нормално, колико је год могуће пружим шансу, макар и на неколико поена. Њима то значи и за самопоуздање, а и за мотивацију да још боље раде.


Нажалост, актуелни шампион неће наставити надметање у Европи, али то је у овом случају олакшавајућа околност што се тиче броја утакмица и распореда. Пред крај године Новосађани су играли заостале дуеле који су били отказани због короне, па је узимајући све то у обзир календар био поприлично попуњен.

– Биће нам много опуштенији распоред у наставку сезоне. Значи нам што ћемо имати једну утакмицу седмично, па можемо лепо и да тренирамо. У последњих двадесет дана 2020. године одиграли смо седам утакмица, то је тај ритам среда–субота где нема времена за тренирање, па се  у Крагујевцу видео пад форме и умор, који нас је стигао. Имали смо четири везана гостовања рачунајући и Москву, па нисмо имали времена да тренирамо. То се осетило и у игри и одразило се на форму, али важно је да смо то прегурали. У другом делу сезоне нас очекује бољи распоред и можемо више да радимо, а из пуног тренинга свакако играмо боље.

У досадашњих 11 утакмица Суперлиге Војводина има девет победа и два пораза. Почетком сезоне су се опекли у Краљеву, а пред крај године и у Крагујевцу.

– Показало се да су нам Рибница и Раднички најозбиљнији противници и кандидати за плеј–оф, али опет је слично као и прошле године, доста је изједначена лига до осмог места. Црвена звезда се подигла, Ниш је добио Крагујевчане, Партизан ће исто бити незгодан када се комплетира, јер је имао проблема и са повредама и болестима.

Када је реч о првенству, до почетка плеј–офа пред Новосађанима је седам утакмица, док у полуфиналу Купа чекају ривала (Раднички, Рибница и Партизан).


Воша слави 75. рођендан

Година у коју смо тек закорачили је јубиларна за Војводину, јер слави 75. рођендан. Вредан јубилеј један од најтрофејнијих клубова у земљи обележиће низом активности током целе године, а маркетиншке припреме су увелико у току.


– Имамо добар распоред, долазе нам у госте јаче екипе, Ниш, Крагујевац и црно–бели, а гостујемо Звезди, Новом Пазару, Спартаку и Младом раднику. Наравно, као и све екипе, играмо доста боље код куће и то треба да искористимо. Најбитније је да задржимо прву позицију пред плеј–оф – казао је Гавранчић.

У редовима Новосађана све је усмерено ка одбрани три трофеја и нема сумње да су у доброј позицији да то и остваре. Био би то најидеалнији сценарио за 2021. када великан из Српске Атине обележава јубилеј, 75 година постојања.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести