Одбојкаши Војводине максимални против Новог Пазара

Одбојкаши Војводине НС семе, према очекивању, максималним резултатом савладали су Нови Пазар, задржали лидерско место у шампионатру Србије, али и направили лепу генералну пробу пред реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона који у среду играју са Шахтјором у Минску.
odbojkasi vojvodine FF__1353
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Одморио је тренер црвено-белих Синиша Гавранчић половину стартне поставе већ на почетку меча, а пошто је све ишло како се надао, утакмицу је завршио са комплетном другом поставом, а то се није осетило на резултату.

Прилику да се покажу од почетка добили су Ковачевић, Буша и Рудић (одморили Благојевић, Симић и Никић), а Воша је добро почела и за трен ока до половине првог сета имала осетну предност (11:6). Сервиси Перића и Рудића покренули су домаћина, касније се активирао и блок и уводни период игре брзо је завршен.

Два добра блока Војводине НС семе натерала су госте на тајм-аут на почеткудругог сета. Успоставила је Воша контролу, играла чини се с пола гаса и лагано одржавала рану предност, а средином сета имала је благу кризу због грешака у нападу и проблема на пријему, али је брзо то превазишла и преко Перића и Машуловића удвостручила вођство.

Трећи сет је боље почео Нови Пазар, распуцао се Тупчи и био заслужан за вођство свог тима од 10:7. Тада се максимално активирао Павле Перић у нападу, повео Новосађане до серије 6:0 и до преокрета и вођства 17:12. Неколико грешака црвено-белих само је за мало продужило неизбежно, а то је максимална победа којом се Воша вратила на челну позицију на табели.

М. Ристић

Војводина НС семе – Нови Пазар 3:0 (25:16, 25:20, 25:21)

НОВИ САД: Велика сала СПЦ Војводина, гледалаца: 250, судије: П. Баланyић (Београд), Симић (Обреновац).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић, Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић 1, Ковачевић 8, Негић (л), Машуловић 6, Буша 12, Благојевић, Радовић, Тодоровић 1, Рудић 7, Перић 17, Никић.

НОВИ ПАЗАР: Зоранић, Куртановић, Прушчевић, Ивковић, Тупчи 19, Еремић 7, Даца 5, Коничанин 1, Бекрић 2, Зуковић (л), Божовић 2, Дидовић 5, Доловац (л), Халиловић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести