Одбојкаши Војводине „на мишиће“ до победе против Партизана

Партизан - Војводина НС семе 2:3 (25:18, 22:25, 25:16, 25:27, 12:15) Одбојкаши Војводина НС семе забележили су девету везану победу у домаћем првенству, али се још једном показало да им Партизан не лежи.
odbojkasi vojvodine
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Два пута су у сетовном заостатку били актуелни шампиони, међутим на мишиће и суви квалитет дошли су до важних бодова.

Изгледали су Новосађани помало уморно и без мотивације, највероватније је последице на екипу оставило путовање у Немачку, а то је искористио домаћин. Играо је Партизан с веома мало грешака, дисциплиновано у блоку и пољу и у оба сета која је освојио у тим елементима је био бољи од противника. Како је утакмица одмицала, морао је тренер Војводине Душко Николић да меша поставу, и то му се често исплаћивало, а још једном је овосезонски yокер Миран Кујунyић одиграо на високом нивоу.

Водио је Партизан 2:1 и 22:19 у четвртом сету, када је на сцену ступио Кубанац Фундора и донео изједначење. Чинило се да Партизан неће моћи да се одупре квалитетнијем противнику у тај-брејку, али је дао све од себе да закомпликује живот шампиону.

Водила је Војводина 4:1 и 7:4 у петом сету, али је домаћин налазио начин да се врати у игру. Добар блок и контранапади били су најбољи сегменти игре домаћина, али су Кујунyић и Фундора одиграли добро у завршници, а тачку на победу блоком је ставио Стеван Симић.

М. Ристић

БЕОГРАД: Хала “Импулс”, гледалаца: 350, судије: Савић и Јованчић (Београд).

ПАРТИЗАН: Лукић 13, Мандић, Недељковић, Жугић 16, Мариновић, Лекић 5, Пантић 16, Хузејровић, Јокановић 7, Миланов (л), Јанић 12, Спајевић, Пековић (л).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8, Фундора 20, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 9, Вијецки 9, Кујунyић 18, Костић 1, Мехић 15, Радевић, Тодоровић, Рудић, Перић 2.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести