Одбојкаши Војводине НС семе на мегдану Звезди

Победом над Спартаком одбојкаши Војводине НС семе су на прави начин отворили нову сезону у Суперлиги, али их већ у другом колу сутра од 18.45. часова у Београду очекује велики изазов и тежак задатак.
Miran Kujundzic
Фото: Миран Кујунџић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Дуел Војводине и Црвене звезде у одбојци важи за вечити дерби и својеврсну посластицу, а ново одмеравање снага два црвено-бела тима, финалиста минулог плеј-офа показаће тренутну снагу и ко је ближи новом трофеју. Најављен је и телевизијски пренос.

Сигурно је да оба тима у овај дуел улазе с много мотива, с једне стране, Новосађани желе да наставе низ, док Црвена звезда има задатак да поправи утисак после пораза у првом колу.

„Утакмица с Црвеном звездом свакако је највећи дерби који имамо у свим селекцијама. Имамо сличан систем рада и функционисања, такође стварамо и селектујемо младе играче, а наши међусобни дуели су увек неизвесни и занимљиви. Прошле године смо били бољи у финалу плеј-офа, пре тога они, али увек је било узбудљиво. Поново очекујем тврду и добру утакмицу, у којој ће, верујем, обе екипе имати прегршт мотива. Победника би могле да одлуче нијансе, једна лопта, расположени појединац. Надам се да ће наши играчи на терену дати све од себе и да ћемо остварити позитиван резултат“, истакао је шеф стручног штаба Новосађана Неџад Османкач.

Млади коректор Божидар Вучићевић у претходном сусрету одиграо је готово симултанку против Суботичана, али је свестан да саиграче и њега данас очекује сасвим другачија утакмица.

„Пред нама је тежак задатак, али дерби треба увек да буде изазов за нас. На нама је да одиграмо још боље него против Спартака, да пружимо максимум и изађемо из утакмице као победници“, поручио је Вучућевић, а примач Миран Кујунyић наставио:

„После победе у првом колу, већ у другом нас очекује дерби, реприза прошлогодишњег финала. Знамо да Звезда има квалитетну екипу, а пораз у Нишу сигурно ће мотивисати Београђане да против нас више “гризу” и искупе се за пех. Наравно, знамо колико овај меч може да нам донесе. Добро тренирамо и надам се да ћемо то материјализовати на терену.“

Спортски директор Никола Марић указао је на то да је Црвена звезда доста променила тим.

„До сада су београдски црвено-бели имали углавном нешто старији тим од нашег. Сада су то екипе приближног истог годишта, али мислим пре свега на оне који су углавном стартери. Вратили су неке своје играче с позајмице, остали су неки од прошлих сезона и верујем да од тог састава очекују доста у новом циклусу. За нашу игру је важно да сви буду здрави, а верујем да ће момци одиграти квалитетно и још боље него у првом колу. Желим да позовем и публику да испрати овај меч са трибина, јер оба тима то заслужују. Имамо сјајне односе са Звездом, па је све наведено добар предуслов за добру спортску представу на терену“, закључио је Марић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести