Одбојкаши Војводине НС семе нестрпљиво чекају повратак на терен

Колико су се само одбојкаши Војводине НС семе ужелели изласка на терен говори и чињеница да се после месец дана паузе на тренинзима готово ни не примећује да су били у фази мировања.
д
Фото: CEV

Турбулентан период почео је крајем октобра, када се коронавирус увукао у редове црвено–белих па је стратег Синиша Гавранчић имао само шесторицу играча на располагању. Они су тренирали по измењеном режиму, чекајући да се остатак екипе, с негативним тестовима, придружи раду. До тога је коначно дошло и таман када се четвороструки узастопни првак државе спремио да почне са утакмицама, Одбојкашки савез донео је одлуку да се сва такмичења прекидају до 11. децембра. Још мало су Новосађани морали да се стрпе, а њиховом чекању доћи ће крај  8. децембра, када ће, ипак пре термина који је одредио ОШ, али уз његову сагласност, одиграти првенствену утакмицу с Младим радником.

– Коначно ћемо одиграти утакмицу са  Пожаревљанима. Сви смо здрави и тренирамо  већ недељу дана. Сигуран сам да ћемо бити спремни за меч са Младим радником, јер се на тренинзима не види дуга пауза. Изненађен сам колико смо се брзо поново уклопили, колико добро изгледамо на терену, упркос чињеници да су позитивни играчи морали да мирују током карантина – описао је ситуацију у екипи капитен Стеван Симић.

Следеће седмице Новосађани ће одиграти две утакмице, после Пожаревљана угостиће у дербију првенства Рибницу из Краљева.

Једва чекам утакмицу са Рибницом, која нам је нанела једини пораз ове сезоне. Она је и прва на табели, победила је све ривале до сада и желимо да покажемо да смо ипак квалитетнији (Стеван Симић)

– Једва чекам утакмицу са Рибницом, која нам је  нанела једини пораз ове сезоне. Она је и прва на табели, победила је све ривале  до сада и желимо да покажемо да смо ипак квалитетнији.

Војводина ће одиграти два првенствена меча пред одлазак у Москву, где је 16. децембра очекује осмини финала ЦЕВ купа са Динамом.

– Верујем да ће нам те утакмице бити довољне како бисмо се што боље припремили за европску сцену.Имаћемо две добре провере, а поготово јаку с Рибницом, пред утакмицу са Динамом – рекао је Симић.

Због коронавируса промењен је систем такмичења ЦЕВ купа, па ће се играти по један турнир за сваки костур жреба, који ће објединити осмину и четвртфинале. За сада стоји да се тог викенда у Москви играју првог дана два сусрета, Динамо – Војводина и Гронинген – Галаци, а после тога четвртфинале у којем ће се састати победници тих дуела.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести