Полуфинале плеј-офа: Одбојкаши Војводине победили Млади радник

Млади радник – Војводина НС семе 0:3 (16:25, 18:25, 17:25)
е
Фото: Дневник (Ф. Бакић

Одбојкаши Војводине НС семе дошли су до друге максималне победе у полуфиналу плеј-офа с Младим радником и дошли до прве меч лопте за ново финале. Изабраници тренера Синише Гавранчића још једном су одиграли пуном снагом, не подценивши ривала, и то на традиционално тешком терену у Пожаревцу.

Оба тима су отворила меч добрим пријемима и сигурним нападима. Блок Тодоровића и грешка Буше погурали су Вошу до три поена вишка (11:8), али је уследио период меча с доста грешака на обе стране, а то је искористио домаћин да се поново врати на минимални заостатак. Два добра сервиса Мехића омогућила су црвено-белима две контре које су реализоване преко Радевића и Вучићевића за нових комотних 16:13. После блока Симића, контри Вучићевића и грешке Ковачевића, Новосађани су побегли на недостижних седам поена вишка и веома брзо освојили први сет.

Уводни поени другог периода игре припали су домаћину, а Војводина је узвратила у две серије и дошла до осетне предности (10:7). Затим су оба тима стабилизовала пријеме и добро нападала, блистали су Мехић и Кујунџић, па је предност гостујућих играча остала дуго на снази. Појачао је сервис Млади радник, укључио се блок и Пожаревљани су пришли на свега поен заостатка (16:17), али им је понестало снаге па су два пута погрешили, а ас сервис Кујунџића вратио је све на претходну меру (16:20). Тада је ствари у своје руке преузео Вучићевић и добрим сервисима довео шампиона до 2:0 у сетовима.

Фото: Дневник (Ф. Бакић

Наставио је Вучићевић са сјаним сервисима и веома брзо црвено-бели су повели 6:2, али су домаћи кренули на све или ништа и ухватили прикључак преко Буше и Савића (9:9). Играло се оен за поен до 14:14, а онда су на сцену ступили Мехић и Кујунyић те, уз помоћ блокова Радевића и Вијецког, направили одлучујућу серију 6:0 која је шампиону била довољна за максимални тријумф и долазак на корак до финала плеј-офа.

У другом полуфиналу, одбојкаши Црвене звезде су надомак финала, воде 2:0 у серији против Спартака из Суботице. После 3:2 у Београду, други меч су црвено-бели добили у гостима истим резултатом (25:15, 14:25, 25:19, 22:25, 17:15).

Треће утакмице играју се у суботу 13. априла од 18 часова.

ПОЖАРЕВАЦ: Хала спортова, гледалаца: 350, судије: П. Баланyић (Београд), Радовановић (Стара Пазова).

МЛАДИ РАДНИК: Буша 14, Пајкић, Савић 6, Вуликић 2, Ковачевић 4, С. Илић 3, Натак, Стевић, Убипарип (л), Лечић 1, Надаждин, И. Илић (л), Јелић, Кејта 8.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 4, Вучићевић 17, Фундора, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 1, Вијецки 4, Кујунyић 13, Костић, Мехић 10, Радевић 7, Тодоровић 1, Рудић, Перић.

М. Р.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести