Одбојкаши Војводине НС семе воде у финалној серији против Партизана

Други пут су у финалној серији пле–офа одбојкаши Војводине НС семе повели против Партизана (2:1) који у Новом Саду није имао одговор на њихову игру, па је поново изгубио 0:3.
Aleksandar Blagojevic
Фото: Александар Благојевић, фото: ОК Војводина НС семе

Црно–бели су једино запретили у другом сету, када су могли до изједначења, али су играчи Слободана Бошкана у кључним тренуцима били бољи. Противника су начели у великом стилу пошто су прву деоницу добили експресно - 25:12.

– Показало се, као и у дуелу у Београду, да начин на који отворимо утакмицу после диктира ритам до краја. Контролисали смо игру, концентрисали смо се искључиво на наш део терена и искористили смо предност што смо домаћини. Партизан је видео наше слабости у другом сусрету и верујем да је очекивао више после тријуфа на свом терену – осврнуо се на другу победу у финалу коректор Новосађана Александар Благојевић.


Завршити посао у Београду

За разлику од прошле сезоне која је прекинута пре почетка плеј–офа, сада ће бар играчи за титулу моћи да се боре до краја, на терену. Једино неће бити публике.

– Показало се и сада да је предност домаћег терена превага. Ми смо, међутим, спремни да одиграмо добро и у четвртој утакмици у гостима. Било би лепо да завршимо посао у Београду, да не морамо да носимо тензију у Спенс, где бисмо играли пети сусрет – јасан је Благојевић.


Он је још у полуфиналу против Радничког осетио тегобу у мишићу десне ноге, због које је напустио игру, па је пропустио други меч с Партизаном, али је одиграо цео трећи веома добро (10 поена).

– Нашао сам начин да не форсирам ту ногу приликом скока, пошто је у питање истегнуће. Више је то био неки страх у главу, али сам то превазишао. За овакву повреду потребно је мировање од неколико седмица, али пошто је ово финале, наравно да ћу да играти. Клуб је заиста учинио све како би ми помогао, а надам се да ћу у следећој утакмици у Београду имати још већу улогу, поготово јер играмо на њиховом терену где су они знатно опаснији.

Војводина ће се потрудити да добру игру из Спенса понови и у хали Мастер, али после пораза у другом сусрету (1:3) свесна је да Партизан може да им помрси рачуне у својој кући.

– Знамо колико је тешка утакмица пред нама, али морамо да пружимо зрелији одговор на њихову добру игру. Ове сезоне смо у неколико наврата показали слабије издање на гостујућим теренима и сада је време да прекинемо ту традицију. Потребно је да одиграмо као у неким другим утакмицама на страни, када смо од почетка били добри на сервису и пријему – нагласио је Благојевић.

Играчи ће имати три дана одмора јер је четврти дуел у понедељак, у хали Мастер.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести