Одбојкаши Војводине НСС забележили још један тријумф

Ниш – Војводина НС семе 0:3 (22:25, 21:25, 23:25)
Igrači Vojvodina NS seme zadovljni maksimalnim učinkom Foto: F. Bakić
Фото: Играчи Војводина НС семе задовљни максималним учинком Фото: Ф. Бакић

Одбојкаши Војводине НС семе савладали су Ниш у петом колу Суперлиге и тако забележили четврти тријумф.  Иако су се Нишлије показале као тврд орах, поготово у трећем сету. Могло је све да се изјалови Новосађанима на почетку, јер су упркос константном вођству, у завршници првог сета дозволили домаћину да изједначи (22:22). Срећом, Симић је поставио непробојни блок, а Ниш је забележио две грешке, па је Воша ипак повела 1:0.

Није све кренуло по плану у другом сету за црвено–беле. Поклонили су четири поена домаћину, који је брзо стекао 8:3. Реаговао је Гавранчић тајм–аутом, а мини–симултанку одиграо је тада Машуловић. Нанизао је четири поена, један мање укњижио је Перић и на њиховим крилима шампион је ухватио прикључак (10:10). Потом је серијом 6:0, уз опет одличног Машуловића, коначно први пут повео у овом сету (20:17). У размени грешака, домаћин је успео да се приближи на поен заостатка (22:21) али је наставио у истом маниру и тако је олакшао посао Воши, која је стигла на корак од тријумфа. .

Нису Нишлије посустале ни после изгубљена два сета и бориле су се равноправно у трећем. После уводног вођства Новосађана, домаћин је преокренуо (17:15) и све је водило ка томе да ће узети овај сет. Имао је Ниш 21:18, па и 22:20, али шампиона не треба отписивати ни у једној ситуацији. У игри нерава Воша је полако градила прилику за изједначење. Узела је преко Перића, Машуловића и Благојевића следећа четири поена, која су јој на крају донела преокрет и 25:23 за коначних 3:0.

К. Б.

НИШ: Хала Чаир, без присуства гледалаца, судије: Поповић, Јанковић.

НИШ: Ђокић, Јовић, Бардиа 16, Миловановић 1, Ковач, Констадиновић, Стојковић 4, Николић 6, Цветановић, Јелић, Коне 7, Јовановић, Савић 1, Николић 12.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Чубрило 1, Бајандић 4, Ковачевић, Негић, Машуловић 8, Бошњак, Буша, Благојевић 12, Пришић, Тодоровић, Рудић, Перић 13.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести