Одбојкаши Војводине освојили турнир Жарка Петровића

НОВИ САД: Без изгубљеног сета одбојкаши Војводине НС семе освојили су Меморијал великана, турнир који овај клуб традиционално организује у част легенди Жарка Петровића и Радована Дабића.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Иако је овог пута због епидемије коронавируса изостала подршка навијача са трибина, екипа тренера Синише Гавра­нчића у слављеничком маниру је подигла пе­хар, који јој је припао и прошле године.

Први пут турнир није имао међународни карактер, па су током три дана надметања у малој сали Спенса пред српским шампионом копља по­ложили Ниш, Рибница из Краљева и на крају крагујевачки Раднички, с којим је Војводина НСС одиграла утакмицу која је одлучивала победника.

Састав из Шу­мадије пора­жен је максималним резултатом 3:0 (25:19, 25:22, 25:17) иако се очекивао далеко неизвеснији дуел. Новосађани су пре Меморијала великана освојили турнире у Нишу и Краљеву, а мотивација да се тријумфује и на домаћем терену била је видљива од првог дана.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

Одлучно су црвено–бели ушли у утакмицу против Радничког и без већих проблема су повели 1:0. Противник се држао на почетку, да би потом изгубио конце. Узбудљивије је било у другом и трећем сету, али домаћин ипак није дозволио противнику да озбиљније припрети у завр­шни­цама. У другом је после уводног вођства Радничког, Воша преузела ствар у своје руке и држала је контролу до краја. Крагујевчани су “закували” ситуацију када су натерали Новосађане да искористе трећу сет лопту, али више нису могли. Надигравање у трећем сету трајало је до половине, када је Војводина НСС додала гас и завршила посао.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

За најкориснијег играча про­глашен је примач Новосађана Павле Перић и њему је признање доделила ћерка Ра­дована Дабића, Лана. Пехар за друго место капитену Крагујевчана Немањи Дукићу уручио је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, док је капитен Војводине НШ Стеван Симић трофеј намењен победнику примио од Соње Петровић, супруге Жарка Петровића.

Последњи турнир пред по­четак сезоне протекао је како је и планирао црвено–бели колектив, који је очигледно спреман да крене у одбрану сва три домаћа трофеја.

К. Б.

 

 

Резултати

1. коло

Раднички – Ниш         3:1

Војводина НСС – Рибница    3:0

2. коло

Раднички – Рибница   3:1

Војводина НСС – Ниш 3:0

3. коло

Ниш – Рибница   3:1

Војводина НСС – Раднички   3:0

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести