Одбојкаши Војводине пласирали се у финале Купа Србије: Шампион поново краљ драме

Великим преокреом у другој утакмици полуфинала Купа Србије су одбојкаши Војводине НС семе дошли до финала, и дошли на корак до испуњења трећег зацртаног циља ове сезоне.
Odbojkasi Vojvodine
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

У Нишу је било 3:2 за домаћина, а у реваншу су Нишлије водиле 2:0 у сетовима и 18:15 у трећем, чинило се да је све изгубљено за актуелног шампиона, али уследио је преокрет који се ретко виђа.

Одиграли су Новосађани срцем, нису се обазирали на проблеме, повреде и слично, већ су стегли зубе и одиграли шампионски. Правовремене измене донеле су преокрет у игри, Ниш се борио колико је могао, али је на крају морао да се помири с поразом.

Актуелни шампион се понво боље снашао у драми, а ово им је била осма утакмица од пет сетова у последњих једанаест. Сигурно је и умор стигао црвено-беле, али нису дозволили да их спута и поново су тријумфално изашли из тешке ситуације.


Данас о домаћину

Данас до 13 часова је рок за пријаву организације финала Купа Србије које ће се одиграти 1. марта. Финала у мушкој и женској конкуренцији поново ће се играти истог дана, а домаћин ће бити неко од учесника, по принципу боље понуде.


- Ниш је добра екипа, ушли су боље у ову утакмицу, али смо веровали у себе. Драго ми је што смо показали карактер, тимски дух и издржали до краја. Било је тешко све то урадити, посебно у ситуацији када губите 0:2 и када знате да ће се бројати сваки поен. Желим да честитам саиграчима и стручном штабу на победи и на великој борби – рекао је капитен Новосађана Вук Тодоровић, који је одиграо меч с великим боловима у леђима.

Задовољан је био и шеф струке актуелног шампиона Синиша Гавранчић јер је његова екипа још једном нашла начин да у своју корист реши тешку утакмицу.

- Ово је била још једна у низу наших тешких и неизвесних утакмица. Драго ми је да су момци поново издржали сав притисак, није било лако када смо губили 0:2, а осим тога противник је већ имао и осетну предност у поенима. Успели смо да преломимо трећи сет и у четвртом да одиграмо опуштеније и да покажемо шампионско лице. И даље смо на правом курсу, идемо ка испуњењу зацртаних циљева. Сада је важно да се опоравимо за све оно што нас очекује у наредном периоду, барем док не завршимо с ритмом утакмица среда-субота – рекао је Гавранчић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести