Одбојкаши Војводине поражени од Црвене Звезде

Црвена звезда – Војводина НС семе 0:3 (25:21, 30:28, 28:26)
4
Фото: ОК Војводина НСС

Није црвено–бели дерби прошао онако како су очекивали одбојкаши Војводине НС семе, пошто су на гостовању Црвеној звезди изгубили максималним резултатом утакмицу другог кола Суперлиге. Дуго се није догодило да шампион доживи овакав пораз, али три бода су сасвим заслужено припала Београђанима, који су у ову сезону ушли с великим амбицијама, уз нову управу, тренера и састав.


Резултати

Спартак С – Рибница 3:2

Ниш – Раднички 0:3

Партизан – Металац 3:0

Мл. радник – Спартак Љ. 3:1

Ц. звезда – Војводина 3:0


Фалило је Воши свежине, енергије и очигледно већи мотив, као и концентрације у неизвесним завршницама другог и трећег сета. С друге стране, домаћини су били више него одлучни да ривалу узму меру. То су успели у првој деоници, када су средином стекли осетнију предност, а резултат 20:15 наговестио је исход – 1:0. У другом сету Воша се вратила из минуса од пет поена (17:12) а пред крај је и преокренула. У маратонској завршници прокоцкала је, међутим, три сет лопте, док је Звезда трећу искористила и дошла на корак до победе. Кренули су Новосађани сигурно у наставку, диктирали су ритам, водили 8:5, па се чинило да ће да помрсе конце Звезди, која је ипак, ас сервисима успела да окрене ствари на своју страну, поведе 18:14 и до краја није испуштала вођство за коначних 3:0. Војводина у недељу игра прву утакмицу на домаћем терену, а у трећем колу угостиће Партизан.

БЕОГРАД: УСЦ Вождовац, гледалаца:100, судије: Стојанац, Баланџић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милић, Јевтић (либеро 1), Станковић 5, Тадић 8, Даца 4, Николић, Арсеноски 5, Поповић, Ристић 19, Мељанац 22, Миленковић (либеро 2), Андоновић, Илић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 7, Брборић (либеро 2), Л. Чубрило 3, Бајандић 5, Вујовић, Зечевић, Негић (либеро 1), Рудић, Мигел 6, Н. Чубрило 5, Вилимановић, Парапунов 17, Мехић 6, Бошњак.

К. Б.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести