Одбојкаши Војводине поражени од Партизана: Хладан туш за шампиона

Актуелни шампиони Србије, одбојкаши Војводине НС семе претрпели су максимални пораз од Партизана у 2. колу домаћег шампионата и то на првој утакмици на домаћем терену.
vojvodina partizan FF__2409
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Очекивало се много више од црвено-белих који нису приказали жељену игру, али све похвале иду на рачун Партизана, новајлије у Лиги, који је одиграо срчано и готово без грешке.

Све лоше од Новосађана полазило је од слабог сервиса (18 грешака, без аса) који је иначе једно од њихових најјачих оружја, а самим тим изостао је и блок и игра у пољу. Кубурили су домаћи са пријемом, највише у прва два сета, а само су у појединим тренуцима трећег сета личили на шампионску екипу.

Црвено-бели су боље започели сусрет, пуцали су Кујунyић и Вијецки (6:2), али су брзо гости ухватили ритам и прикључак, али и повели (9:12). Правили су гости поене на сервис Лекића и преузели контролу над првим сетом. Покушавали су домаћи, али никако нису достигли жељени ниво сервиса што је олакшало посао Партизану који је готово рутинском игром одржао предност до вођства.

Дуго се играло поен за поен (8:8), а Војводина је преко Вијецког прва повела, али само за кратко, јер су се гости стално враћали. После грешке Мехића повео Партизан (15:17), реаговао је Николић тајм аутом, а нешто касније увео Кубанца Фундору. Осетну разлику успели су Новосађани да смање (19:21), али је серија од 3:0 Београђанима донела дуплирање вођства.

Повели су црно-бели 7:4 на старту трећег сета, мењао је Николић, ушао је Тодоровић, а нешто касније и Вучићевић и то је донело резултат. Вратили су се Новосађани у игру и преко Тодоровића, Ковачевића и Фундоре осигурали осетну предност (20:17). Међутим, серија од 5:0 вратила је Партизан у вођство. Сервис грешке у завршници сета одмагале су црвено-белима, а прву меч лопту искористили су гости после ас сервиса Пантића за неочекивани максимални тријумф новајлије у Лиги над актуелним шампионом.

М. Ристић

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Војводина НС семе - Партизан 0:3 (22:25, 20:25, 23:25)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ "Војводина", гледалаца 300, судије: Ковачевић, Поповић (обојица из Краљева).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5, Вучићевић 2, Фундора 4, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 5, Вијецки 13, Кујунџић 11, Костић 2, Мехић 4, Радевић, Тодоровић 2, Рудић, Перић.

ПАРТИЗАН: Лукић, Недељковић, Жугић 7, Мариновић, Лекић 4, Пантић 8, Хузејровић, Ћук 17, Јокановић 4, Миланов (л), Радовић, Јанић 8, Пајевић, Пековић (л).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести