Одбојкаши Војводине путују у Италију: Почиње борба за Лигу шампиона

Уопште неће бити лако одбојкашима Војводине НС семе да понове успех из прошле сезоне, када су играли у групној фази Лиге шампиона, пошто ће им један од противника на путу ка том циљу бити моћни Трентино.
Aleksandar Blagojevic1
Фото: Александар Благојевић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани сутра путују у Италију, где ће у Тренту играти само један квалификациони турнир, за разлику од других група у којима ће бити три надметања.

У уторак је екипа Синише Гавранчића слободна, а први противник у среду биће јој Полонија из Лондона. Очекује се да ће српски шампион славити у том дуелу и потом ће одлучујућу утакмицу играти против домаћина, који предводе српски интернационалци Марко Подрашчанин и Срећко Лисинац. Само победник Ф групе пролази у групну фазу Лиге шампиона, док ће се друге две екипе такмичити у ЦЕВ купу.

– Важно је да у сусрету с Полонијом забележимо победу. Енглеска екипа је састављена од пуно странаца и упознали смо се мало боље с њом, јер смо добили снимке њених припремних утакмица у Грчкој. Видели смо о каквом квалитету је реч. Најбитније је да се сада концентришемо само на њих и да тријумфујемо – истакао је шеф стручног штаба Новосађана Синиша Гавранчић.

У случају таквог сценарија, за место у елитном такмичењу Воша ће се борити са Трентином.

– Ако све буде како прижељкујемо, знамо ко нас чека и каква је то екипа. Биће то утакмица за нашу душу, где ће играчи пружити максимум и морамо да уђемо у њу са 120 посто могућности. Одиграћемо најбоље што можемо, знамо да је домаћин фаворит, али у једној утакмици све је могуће – поручио је Гавранчић.  

К. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести