Одбојкаши Војводине савладали Суботичане (3:0)

НОВИ САД: Одбојкаши Војводине НС семе тријумфално су започели сезону и сигурним и крупним кораком кренули ка одбрани титуле.
Bozidar Vucicevic фица
Фото: Дневник (Филип Бакић)

 Новосађани су максималним резултатом савладали суботички Спартак, новајлију у лиги, а утакицу је обележио коректор домаћих Божидар Вучићевић који је имао успешност напада од 83 одсто (18:15), а додао је учинку два поена из блока и три ас сервиса.

Иако си наступили у комбинованој постави, без Станковића и Мехића, а и млади Перић није био у саставу, Новосађани су кренули силовито. Две грешке гостију, те два добра потеза Вучићевића и домаћин је водио 7:2. Надовезао се Кујунџић добрим сервисима и на обавезни одмор се отишло резултатом 12:6. Пар поена Вучићевића, те ас Вемића донели су великих осам поена вишка актуелном шампиону (17:9) које је лагано преточио у вођство.

Како то обично бива, после лагано освојеног сета, фаворит је мало осузео гас, а Суботичани су заиграли на све или ништа предвођени бившим средњим блокером Воше, а сада коректором Стефаном Ковачевићем. Играло се дуго поен за поен, а ас Кујунџића и 18:16 најавио је предност фаворита, али за кратко. Брзо су “голубови” ухватили прикључак, најпре на 18:18, па на 20:20 и на 23:23 контром Кецмана. Исти играч је грешком у нападу одлучио други сет и то у корист Воше.

После борбе у другом, трећи период игре био је пука формалност за актуелног шампиона. На мрежи се разгоропадио Стеван Симић и дигао чак три рампе у сету. Брзо су црвено-бели успели да се резултатаски одлепе и да без проблема сусрет приведу крају за максимални тријумф на почетку сезоне.

М. Ристић

Фото: Ф Бакић

 

Војводина НС семеСпартак (С) 3:0 (25:15, 25:23, 25:16)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 350, судије: Градински и Јовановић (обојица из Београда).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 12, Вучићевић 20, Бајандић, Стевановић 4, Вемић 12, Наранчић, Кујунџић 7, Пековић (л), Мехић, Радовић, Тодоровић 3, Рудић.

СПАРТАК (С): Милошевић (л), Арсеноски 1, Пеић (л), Сеизовић, Еремић 10, Ковачевић 10, Рајковић, Кристај, Кецман 9, Дулић, Тумбас 6, Сидђелић 4.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести