Одбојкаши Војводине стигли у Француску где их сутра чека Шомон

Одбојкаши Војводине стигли су данас у Француску где сутра увече играју прву утакмицу трећег кола квалификација за Лигу шампиона против домаћег Шомона.
1
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Утакмица се игра у Ремсу од 20.30.

Подестимо Војводина је у првом колу квалификација савладала загребачку Младост, а у другом Нефтохимик из Бургаса у Бугарској.

Тренер Војводине Душко Николић,  који је једну сезону провео у овом клубу, каже тим има озбиљан буџет, а чини га легија странаца.

 "Не бих о томе ко  је фаворит, признајем само терен. Ко буде бољи он ће проћи даље. Од екипе, као и увек, тражим максимално залагање и огромну жељу, то је оно што нам треба уколико желимо да из овог дуела изађемо као дефинитивни победници. Када играте реванш код куће то свакако доноси предност, али морате бити на озбиљно високом нивоу да бисте то искористили. У Шомону постоје две хале, које не испуњавају услове, па је наш противник принуђен да игра у Ремсу. Али, они су навикли, јер су играли већ доста европских мечева тамо. Једино што у Ремсу немају тако ватрену атмосферу као код куће", поручује Николић.

Средњи блокер Мирко Радевић играо је три сезоне у француској лиги, па добро познаје тамошње прилике. Како каже, у Француску одлазе пуни самопоуздања, које су градили претходних утакмицама.

 "Идемо тамо да пробамо да направимо један позитиван резултат. Шомон је претпрошле сезоне био првак, а прошле вицешампион. Њихова лига је јача, па имају искуства у таквим мечевима. Наша предност је то што реванш играмо у Новом Саду. Трудићемо се да уз максимално пожртвовање остваримо што бољи резултат за меч на нашем терену", закључује Радевић.

Р. Д.

Фото: Дневник (Филип Бакић)
Фото: Дневник (Филип Бакић)
Фото: Дневник (Филип Бакић)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести