Одбојкаши Војводине у Нишу играју први меч полуфинала Купа Србије

Одбојкаши Војводине НС семе имали су колико-толико времена да напуне батерије за жестоки темпо одигравања утакмица у којем се тренутно налазе.
Filip Kovacevic
Фото: Филип Ковачевић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Борбе на три фронта су исрпљујуће, мало је времена за опоравак и тренинг, али црвено-бели се надају да ће, уз велики рад и пожртвовање, успети да премосте све препреке на путу до остварења циљева.

После испуњења два циља (освајања Суперкупа и пласмана у групну фазу Лиге шампиона), пред Новосађанима је трећи, а то је пут ка пехару у Купу Србије. Једно велико искушење су прошли у четврфиналу овог такмичења са Радничким из Крагујевца (прошли су за један поен више), а у полуфиналу снаге ће одмерити са екипом из Ниша, први пратиоцем на првенственој табели.

Први сусрет у Нишу играће се данас у Нишу од 17 часова, а победник двомеча ће се у финалу састати са бољим из дуела Младог радника и Партизана.


Партизан близу циља

Прву утакмицу полуфинала Купа добили су одбојкаши Партизана на свом терену максималним резултатом против Младог радника (25:19, 25:17, 25:19) и веома су близу циља-  пласмана у финале.

Друга утакмица игра се данас у Пожаревцу од 19 часова.


- Ниш је други на табели и до сада је у првенству показао завидан квалитет. На гостовању у лиги смо изгубили 3:2 и нема сумње да ће Нишлије имати велики мотив да нас опет савладају и тиме  стекну предност за реванш полуфинала Купа. Очекујем добру реакцију наших играча после пораза од Партизана од пре неколико дана. Пауза је иза нас, вратили смо се у ритам утакмица и мислим да је право време да започнемо серију победа. Очекујем добар дуел, велики отпор Нишлија, али мислим да се за крајњи резултат пита наш тим – рекао је спортски директор Воше Слобоан Бошкан.

Није могао да буде задовољан после пораза од Партизана шеф стрке Синиша Гавранчић, али верује да ће у Ниши одиграти много боље.

- Увек причамо после утакмица, без обзира да ли су у питању победе или порази, имам максимално поверење у играче јер су до сада више пута показали да могу да нађу излаз из тешких ситуација и да буду прави када треба. Све што се догађа током сезоне је нормално, успони и падови су неизбежни, а сада је најважније да одиграмо добру утакмицу у Нишу. Желимо пехар Купа, то се зна, зато морао да будемо на врхунском нивоу. Ниш има два одлична странца,носиоца игре, имају добар тим и следи нам озбиљн изазов. Играћемо као да се игра само  једна утакмица, верујем у наш тријумф и касније пролаз у финале. Добро је што се Машуловић опоравио и што ће бити у саставу на утакмици у Нишу – казао је Гавранчић.

Примач сервиса Филип Ковачевић верује да је “заборављен” пораз од Партизана.

- Истина је да смо против Партизана одиграли најслабију утакмицу ове сезоне, далеко испод наших могућности, али ако је већ морало да се изгуби, боље да то буде у лиги него у полуфиналу купа. Сигуран сам да ћемо се показати у бољем светлу у односу на претходни меч и  да ће то бити довољно за пробеду – оптимиста је Ковачевић.       

М. Ристић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести