Одбојкаши Војводине у Пољској играју први меч групне фазе ЛШ против Заксе

Лига одбојкашких шампиона је сан за који су сви у Војводини борили  да преточе у стварност.
Vuk Todorovic i Stevan Simic
Фото: Вук Тодоровић и Стеван Симић спремни су  за утакмицу са пољским шампионом, фото: Ф. Бакић

И у томе су успели. Шампион Србије ће играти у најелитнијем клупском такмичењу, а европску причу почеће сутра (3. децембра) од 18 часова (пренос на Спорт клубу 1), када ће у Пољској играти утакмицу првог кола групе Е против Заксе.

После неколико неуспелих покушаја, коначно је српски шампион пронашао пут до најквалитетнијег клупског такмичења Старог континета. Борили су се црвено-бели, све подредили успеху и он је дошао после двомеча са шампионима Румуније и Белорусије.

У црвено-белом табору немају намеру да се задовоље самим учешћем у Лиги шампиона, напротив, желе да клуб, српску одбојку и Нови Сад представе у лепом светлу.

- Групна фаза је за све нас велики изазов и прилика да видимо где смо у односу на врхунске европске екипе. Мислим да као појединци и као екипа можемо из себе да извучемо максимум, нема већег мотива од најелтнијег европског такмичења. Верујем да можемо да направимо квалитетан резултат у групној фази – рекао је шеф стручног штаба Синиша Гавранчић.

Тимови у групи нису баук, зато се сматра да ће црвено-бели имати снаге да се адекватно супротставе пре свега немачком Фридрихсхафену и белгијском Руселару, а пољска Закса се чини као најјачи ривал којем је већ загарантовано прво место. После гостовања у Пољској, Новосађани ће бити домаћини у великој сали Спенса у наредне две утакмице.

- Сам пласман у ЛШ за нас није крај амбиција, тражићемо своју шансу, пре свега с Немцима и Белгијанцима, јер уз добру игру можемо да им парирамо. Што се тиче Заксе, то је једна од најбољих европских клубова, добро је знано да је пољска одбојка у самом врху. Тим пре, за нас је то изазов и мислим да у једној растерећеној и надахнутој игри можемо да се покажемо у лепом светлу - каже Гавранчић и додаје: - Мало ми је жао што као домаћини не играмо у малој сали Спенса, у њој је баш присна атмосфера, али ето и новог задатка да испунимо трибине велике сале. Ако се добро покажемо, верујем да ћемо привућу публику, да не дођу само они верни који нас прате година, него и неки нови гледаоци.

Млади дизач Вук Тодоровић је био на високом нивоу током квалификација за Лигу шампиона, а нада се да ће његов тим показати зубе искуснијим екипама из јачих лига.

- Начинили смо велики успех  пласманом у Лигу шампиона, али не желимо да све остане на томе. Често је случај да екипе подцене некога ко је дошао из квалификација, али показаћемо да смо вредни играња Европе. Млади смо, жељни доказивања, а мислим да смо се већ добро показали у прошлим мечевима. Играти са највећим клубовима је сан свих нас, неки су већ то искусили, а мислим да немамо шта да изгубимо и да ћемо у сваки меч улазити с великим еланом, а видећемо за колико ће то бити довољно. Први меч играмо са Заксом, знамо добро све те играче, као и тренера Грбића, иако су искуснији, нема предаје и ндам се доброј представи. Размишљамо такође о наредним мечевима, мислим да је испред нас лепа прилика да напунимо велику салу Спенса. Надам се да ће трибине бити пуне када будемо домаћини – рекао је Тодоровић.

М. Ристић

ПРВО КОЛО

А група

Фенербахче - Ч. Будејовице (четвртак, 18)

Лубе – Трентино (26. јануар)

 

Б група

Берлин – АCH волеј (уторак, 19.30)

Кузбас – Факел (среда, 13)

Ц група

Халкбанк – Нолико (среда, 15.30)

Зенит (К) – Јастржебски (18. јануар)

Д група

Перуђа – Бенфика (среда, 20.30)

Варшава – Тур (среда, 19)

Е група

Закса – Војводина НС семе (уторак, 18)

Фридрихсхафен – Руселар (среда, 20)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести