Одбојкаши Војводине у Солуну на последњој припреми пред сезону

Одбојкаши Војводине НС семе приводе крају припреме за сезону у којој бране звање најбоље екипе у Србији, али и пуну нових изазова који су везани за освајање осталих домаћих трофеја и што је још важније, ту су и жеље за пласманом у групну фазу Лиге шампиона.
d
Фото: Dnevnik.rs

Минулог викенда су црвено-бели освојили  Меморијални турнир великана у конкуренцији екипа из иностранства, а предстоји им веома јак турнир у Солуну који ће бити практично генералка пред почетак такмичења. Све ово је до сада прошло без шефа струке Душка Николића и првог дизача Ивана Костића који су с репрезентацијом Србије на Светском првенству.

О свему урађеном до сада прича спортски директор црвено-белих Слободан Бошкан.

- Приводимо крају припреме, доста је било урађених ствари, напорних тренинга , на крају и утакмица. Веома су важне међународне утакмице које смо одиграли на меморијалном турниру у Новом Саду који смо освојили. Било је добрих ствари, али и неких у којима можемо пуно да напредујемо, поготово у елементима блока и одбране. Очекујем да и то дође на своје место како време буде одмицало и како буду долазиле утакмице. Што се тиче појачања, Дмитро Вијецки је показао велики играчки потенцијал, Кубанац Травијесо није показао оно што очекујемо од њега, али мислим да ће на овом турниру у Солуну са ПАОК-ом, Халкбанком и ЋСМ Букурештом показати шта уме, као и читава екипа. Од њега очекујемо да донесе разлику у нападу и сервиса. Ово ће нам бити боља провера, да видимо где смо када играмо ван наше сале и с још јачим ривалима.

Идуће седмице почиње шампионат Србије у ком црвено-бели бране титулу, а одмах затим их очекује прва борба за трофеј и то у Новом Пазару с којим ће се борити за пехар у Суперкупу.


Очекујем успех на Светском првенству

Слободан Бошкан будно прати дешавања на Светском првенству у Италији и Бугарској и сматра да репрезентација Србије може до успеха.

- Иако смо први меч од Американаца изгубили, после смо одиграли добро, а с Русима одлично. Са великим самопоуздањем идемо у другу фазу где нас чекају озбиљни противници, али имамо квалитет вредан треће фазе, па чак и борбу за медаљу. Против Руса смо показали колико можемо добро да играо и драго ми је што је Грбић веома енерично водио екипу и момци су то осетили и одрадили посао одлично. Очекујем да тако наставимо и у следећој фази – рекао је Бошкан.


- Већ у петак играмо у Љигу прву првенствену утакмицу, а одмах затим и Суперкуп с Новим Пазаром на њиховом терену и ту се надамо да ћемо наступити комплетни, додуше без много уигравања јер ће нам се касно прикључити тренер Николић и дизач Костић. То нам је први већи изазов који имамо ове сезоне, али идемо да победимо и освојимо први трофеј. Доживљавамо освајање свих домаћих трофеја под обавезно и тако ћемо ићи на то неугодно гостовање – сматра Бошкан.

Новосађане 9. октобра очекује први меч првог круга квалификација за Лигу шампиона.

- За сада, једини ривал о ком размишљамо је загребачка Младост. Они су играли такође пријатељске утакмице и очекујемо да нам пошаљу видео материјал па ћемо тада више знати – закључио је Бошкан.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести