Одбојкаши Војводине завршили наступ у Европи: Велика школа за будућност

У двомечу осмине финала ЦЕВ Купа одбојкаши Војводине НС семе освојили су свега сет са Ресовијом, али имали су много шанси да освоје пуно више.
Detalj sa susreta u Zesuvu
Фото: CEV Kup

Ипак, остала је високо уздигнута глава Новосађанима јер су се борили, пружили све од себе, а што то у овом тренутку није вредело више постоји објшњење – искуство! По цену да звучимо отрцано, мора се истаћи та чињеница која у овом тренутку има специфичну тежину и то је свакоме јасно ко је гледао овај двомеч.

У Жешуву, као и у Новом Саду, мало шта има да се замери црвено-белима, готово ништа, осим можда пропуштених прилика, али то је разлика између искусних екипа које знају да играју велике европске утакмице и оних које то тек треба да постану. Ресовија је одиграла паметно, на исукству, у свим итним и тешким тренуцима и отуда разлика о којој неправедно сведочи резултат јер је наш актуелни шампион, према свему приказаном, заслужио више.

Пораз од 3:1 у првом и 3:0 у другом сусрету не пружају реалну слику, Воша је у реваншу имала четири сет лопте у другом сету које није искористила. Не причамо овде о проласку, иако је спорт свемогућ, него о томе колико је важна хладна глава у преломним моментима.


Новосадска публика победила Пољаке

Ако ништа друго, треб истаћи да је публика у Новом Саду победила ону у Пољској. У великој сали Спенса у првом мечу било је безмало 4.000 људи, док је у Жешуву, декларисаном граду одбојке, било нешто испод 1.500 гледалаца.

Надамо се да ће Војводина НС семе имати подршку и у домаћем плеј-офу, као што је то био случај у окршају с Ресовијом.


„Ово је за нас велика школа, доказ да можемо готово равноправно да играмо са великим европским екипама. Фали нам рада и искуства, али не смемо да будемо незадовољни јер смо се показали у добром светлу. Рејтинг Ресовије је на високом нивоу, али асм сигуран да ће и наш доћи на жељени ниво у годинама које долазе“, рекао је шеф струке Војводине НС семе Неџад Османкач.

„Момци су дали максимум и то је оно што увек очекујемо од њих. Они су перспектива не само наше клуба. већ и српске одбојке и сигуран сам да ће то показати. Искуство је оно што нас је овога пута хндикепирало у односу на Пољаке, они имају неколико играча дебело преко 30 година који знају како се играју велике утакмице и године Лиге шампиона иза себе. То је школа која се не може платити и зато кажем да је ово за нас све сакупљање искуства и знања за све оно што нас очекује у будућности“, истакао је Османкач.

М. Ристић

Видљив реноме Ресовије

Фото: Dnevnik.rs

Ресовија је заштитни знак Жешува, клуб је изузетно цењен и један од оних с највећим буyетом у европским оквирима. Клупски брендирани аутобус изгледа импозантно, а још једна „ситница” могла се видети испред хале „Подпромје” када су играчи стигли на утакмицу возећи сви исте аутомобиле - „тојоте”. За оне које су ту дуже, клуб је отишао корак даље и брендирао аутомобиле појединачно, са ликом и кратким описом играча који је у ауту.

Текст и фото: М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести