Одбојкаши Воше дочекују Раднички: Домаћи терен - нијанса која одлучује

НОВИ САД: Ако је судити по досадашњих пет међусобних дуела ове сезоне, одбојкаши Војводине НС семе требало би да се радују победи у трећој, одлучујућој утакмици полуфинала плеј–офа против Радничког.
m
Фото: Biti najbolji kada je najvažnije: Nemanja Mašulović/OK Vojvodina NSS

Новосађани од 17.30 часова у Спенсу дочекују Крагујевчане, а ниједан тим није славио на гостујућем терену у претходним сусретима. Пошто је шампион максималним резултатом у Новом Саду стекао предност у серији, није парирао Шумадинцима у хали Језеро, па је уписао пораз од 0:3. Партизан чека ривала у финалу, а име противника сазнаће данас. Црвено–бели, који јуришају на пету узастопну титулу, одиграли су испод очекивања у Крагујевцу, као што је то био случај и у прошла три сусрета. С друге стране, Раднички у Спенсу нема решења за састав Слободана Бошкана.

– У другој утакмици смо сви одиграли јако лоше. Имали смо пуно грешака и тако смо гурали домаћина до победе. Данас све зависи од нас, јер играмо код куће и верујем да ћемо сада  бити најбољи – јасан је блокер Немања Машуловић.

Овакве одлучујуће утакмице нису непознаница Новосађанима. Имају доста искуства и квалитета, којим могу да осигурају пролазак у финале.

– Када носите дрес Војводине притисак увек постоји, то је нормално. Мислим да можемо да се носимо са оваквом ситуацијом, као што смо то урадили и прошле сезоне – рекао је Машуловић.

Војводина и Раднички срешће се шести пут ове сезоне. Под кормилом новог тренера Слободана Бошкана црвено–бели су се радовали два пута, а изгубили једном.

– Знамо да играмо овакве утакмице, целе сезоне смо се спремали за њих. Сваки спортиста воли неизвесне и узбудљиве дуеле и ја заиста верујем да ћемо  у најважнијим сусрњетима  бити најбољи – поручио је Бошкан.

Он се осврнуо и на чињеницу да његов састав није изгубио од Радничког у Спенсу.

– Ми смо заслужили прво место на табели пред почетак плеј–офа и самим тим предност домаћег терена. Када имате надигравање овакве две екипе онда нијансе одлучују, у овом случају је то домаћи терен. То је нешто што сви доживљавамо као предност, која би била још већа када би било публике – рекао је Бошкан.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести