Одбојкаши Воше преко Рибнице ухватили залет за плеј-оф

НОВИ САД: Велику победу, до које нису нимало лако дошли, одбојкаши Војводине НС семе извојевали су над Рибницом у Краљеву у последњем колу лигашког дела Суперлиге. Црвено-бели су били бољи у тај-брејку и тако су остварили 13. тријумф (уз пет пораза) чиме су остали на другом месту на табели са ког ће почети плеј-оф.
o
Фото: Andrija Vilimanović (15) polako se vraća u formu/OSS

Шампион се у четвртфиналу састаје са Младим радником из Пожаревца. Новосађани су претходне седмице остварили две важне победе, најпре над Радничким у среду, а потом и против неугодне Рибнице.

– Мислим да је одлично за нас што смо баш овакву, тешку утакмицу одиграли у последњем колу, јер нас такве чекају у наставку. Зато ће нам овај тријумф пуно значити у борби за титулу. Обе екипе су се бориле за сваку лопту, а што је најважније ми смо победили – истакао је Андрија Вилимановић, дизач Војводине.

Он се у правом тренутку опоравио од повреде леђа и после дуго времена одиграо је три сета.

– Много ми значи што сам поново на терену, јер сам скоро од октобра био повређен. Неке три седмице сам потпуно без бола, вратио сам се максималном тренингу, играо сам овај дуел и то ми је важно да пред почетак плеј-офа полако улазим у такмичарску форму – поручио је Вилимановић.

Шеф стручног штаба Војводине, Слободан Бошкан, задовољан је што је његов тим успео да изађе као победник у сусрету с Краљевчанима.

– Битно је што смо добили утакмицу, не само због бодова, него и због тога што није лако играти против Рибнице, посебно у њеној сали. Можда је и најважније што овим тријумфом у тешкој утакмици дочекујемо плеј-оф. Драго ми је и што је Андрија одиграо добро. Полако се враћа у форму – јасан је Бошкан.

К. Б.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести