Одбојкаши Воше преко Сремаца до пол позиције

Одбојкаши Војводине НС семе испустили су први сет, а потом добили наредна три и забележили петнаесту победу у Лиги која им је осигурала челну позицију за Мини лигу.
Odbojkasi Vojvodine NS seme
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Јединство из Старе Пазов одиграо је још једном веома добро, али онолико колико им је дозволио актуелни шампион. Сремце може да радује чињеница да је коначно заиграо њихов најбољи поентер Томо Мицић после нешто дуже паузе.

Није Војводина имала право решење за сјајну одбрану Јединства која је најзаслужнија за вођство гостију. Домаћи су више грешили, али је првенствено сервис био на страни Јединства као и већ поменута одбрана што је било довољно за освајање првог сета. Мале промене у саставу црвено-белих донели су бољитак, а сјајну партију наставио је Украјинац Вијецки (11 поена у првом, а шест у другом сету), сем што су сада гости више грешили и погурали Новосађане. Као да је требало мало времена црвено-белима да достигну свој препознатиљиви ниво игре, без обзира на промене у постави, а када су Миран Кујунџић и Давид Мехић дошли на свој ниво ништа није могло да заустави Војводину. После освојеног трећег сета имали су домаћи врмена и за егзибиције, а гости су мењали поставу, али нису успели озбиљније да се одупру фавориту, јер је нападачки распложен био само Бранко Рољић. Од другог сета па до краја сусрета блок Новосађана био је једно од њихових најјачих оружја и заслужан за нова три бода.

У последњем колу лигашког дела Војводина ће гостовати у Ваљеву, док ће Јединство дочекати Нови Пазар и тражити останак међу првих шест на табели и играње Мини лиге.

М. Ристић

Војводина НС семе - Јединство (СП) 3:1 (22:25, 25:19, 25:22, 25:18)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ "Војводина", гледалаца 300, судије: Стојанац (Рума), Градински (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8, Вучићевић, Фундора, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 13, Вијецки 26, Кујунџић 13, Костић, Мехић 12, Радевић 1, Тодоровић 3, Рудић 1, Перић.

ЈЕДИНСТВО (СП): Младеновић, Станковић 7, Радивојевић (л), Илинчић (л), Пешут 6, Радишић 1, Мајсторовић 4, Петковић, Бојичић 8, Шкрбић 9, Мицић 7, Паравиња, Рољић 15.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести