Одбојкашице Новог Сада избориле пласман у Прву Б лигу

НОВИ САД: Шампионке четири Друге лиге одиграле су квалификациони турнир за улазак у Прву Б лигу Србије, најуспешније су биле одбојкашице Новог Сада, организторке турнира, и у конкуренцији Лазаревца, Новог Пазара и Десетке из Ниша освојиле прво место.
1
Фото: Dnevnik.rs

Највећи ривал Новосађанкама био је Лазаревац, када су га победиле 3:2 у веома неизвесном сусрету другог дана турнира, знало се да их мало дели од вишег ранга који су јуче направили и дошле до великог успеха.

- Задовољни смо како смо одиграли турнир јер смо читаве сезоне радили за то. Били смо свесни да лигу можемо да прескочимо, а на крају првенства сам рекао да је лакши део посла готов, а да предстоји тежи. У припреми утакмица за турнир смо знали да нам је Лазаревац највећи ривал, општи утисак је што две екипе не иду у виши ранг јер су и оне заслужиле пласман. Ипак, у том мечу смо били мирни и стрпљиви када је било потребно и већом жељом завршили посао. Трећи меч је био тежак јер смо пре тога добили најважнији меч, али све се добро завршило и задовољни смо пласманом у Прву Б лигу – рекао је тренер Новосађанки Владан Шараба.

Резултатипрви дан: Лазаревац – Нови Пазар 3:0, Нови Сад – Десетка 3:1, други дан: Десетка – Нови Пазар 3:0, Нови Сад – Лазаревац 3:2, трећи дан: Нови Сад – Нови Пазар 3:1, Лазаревац – Деетка 3:0. Табела: Нови Сад 8, Лазаревац 7, Десетка 3, Нови Пазар 0.

Текст и фото: М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести