Одбојкашице Србије играју други турнир Лиге нација

Нови изазови за одбојкашице Србије су утакмице другог турнира Лиге нација које ће наше девојке играти у Бразилији од данас до недеље.
ФИВБ/ Слађана Мирковић (8) играће и други турнир у Бразилији
Фото: ФИВБ/ Слађана Мирковић (8) играће и други турнир у Бразилији

Први ривал екипи селектора Данијелеа Сантарелија биће Италија у среду у 2 часа после поноћи. Потом следи дуел против Кореје у четвртак (20 часова), док ће у петак Србија одмерити снаге са Турском (23). После дана паузе актуелне светске првакиње последњи сусрет одиграће у недељу од 15 часова са Бразилом.

Србија је први турнир завршила са три победе и једним поразом. Српске репрезентативке биле су боље од Белгије, Бугарске и Холандије, а после пет сетова изгубиле су од Тајланда. Сантарели је за другу седмицу такмичења направио мале измене у саставу како би што више играчице са списка имало прилику да се опроба у званичним утакмицама.

– Први ривал нам је Италија, једна од најбољих европских и светских екипа. Довели су на овај турнир много важних играчица, јер желе да стигну до завршног турнира. За нас ће то бити тежак меч. Морали смо да повратимо енергију после дугог путовања до Бразилије. Ми, такође, имамо могућност да се домогнемо места међу најбољих осам тимова и трудићемо се да искористимо сваку шансу на путу до тог циља – рекао је Сантарели.

Он је додао да су после првог турнира Лиге нација наше репрезентативке напредовале, али да ће овај бити потпуно другачији. За њега мало и чудан с обзиром на то да ће му противник бити родна земља Италија.

– Сада сам тренер Србије и желим да победим утакмицу против својих некадашњих играчица и пријатеља, селектора Италијанки Давида Мацантија – поручио је Сантарели.       

К. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести