Одбојкашице Србије после пет сетова боље од Русије

БЕОГРАД: Женска одбојкашка репрезентација Србије савладала је вечерас Русију 3:2 (25:22, 25:19, 16:25, 24:26, 15:10) у утакмици петог кола А групе на Европском првенству.
o
Фото: Tanjug/ arhiva

Европске и светске шампионке са максималних пет победа избориле се пласман у осмину финала.

Најефикаснија је поново била Тијана Бошковић са 27 поена

Србија ће у осмини финала играти против четвртопласиране селекције из Ц групе, у недељу 29. августа, од 17 сати.

Терзић: Да их не победимо још 10 година, а освајамо злата

Можемо још наредних 10 година да их не победимо, а да освајамо златне медаље, ја бих био презадовољан. Крајњи резултат се гледа, не једна утакмица, изјавио је селектор женске одбојкашке репрезентације Зоран Терзић након победе против селекције Русије.

Нама је било потребно два сета да будемо прваци групе. После релативно лако освојена два сета, дошло је до пада и мотивације и концентрације на терену. Пети сет је добијен на искуство, жељу, због свих гледалаца који су данас дошли, ми смо успели да победимо, рекао је Терзић.

Најефикаснија одбојкашица Србије Тијана Бошковић захвалила се гледаоцима и рекла је да је утакмица са Русијом добра опомена пред осмину финала.

Било је предивно играти у овој атмосфери у Арени, хвала свим гледаоцима. На крају је битна победа. Ово је једна добра опомена пред осмину финала и једна мало тежа утакмица у групи, а не само у три сета , рекла је Бошковићева.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести