Одбојкашки клуб Грбић пример одличне организације

Одбојкашки клуб Грбић из Бачког Јарка, са радом је почео 2003. године у Основној школи „Славко Родић”, првобитно као школа одбојке, да би се као клуб регистровао у марту 2006. године.
grbic
Фото: Приватна архива

Имајући у виду чињеницу да се у општини Темерин раније није играла одбојка, одзив девојчица је био велики, па се одмах следеће године, рад са девојчицама проширио и у остале спортске објекте у Темерину. Оливера Грбић, оснивач клуба и бивша играчица Партизана из Сремских Карловаца, целу своју спортску каријеру провела је у највишем рангу такмичења, па је сматрала да има знања и искуства да иста пренесе на млађе генерације. Анализирајући досадашњи учинак свих такмичарских селекција, једногласна оцена је да је у томе и успела.

- Кроз клуб је током 16 година прошло више од хиљаду девојчица, које су, како у матичном клубу, тако и наставком каријере у клубовима који се такмиче у вишим ранговима, оствариле запажене резултате - каже Оливера Грбић.

Тренутно клуб има око 100 активних чланова. Сениорска екипа је члан Прве Војвођанске лиге, минулу сезону је окончала на 4. месту, док су млађе категорије у врху свих такмичења на којима учествују – наглашава Оливера Грбић. Приоритет у овом узорном колективу је рад са млађим категоријама, где је акценат стављен на оспособљавање девојчица за бављење спортом, а након тога активно укључивање у такмичење. Озбиљан рад са децом је довео до тога да је темеринска општина постала препознатљива у одбојкашком спорту. Овај клуб, успешно организује одбојкашке кампове и турнире, учествује и на међународним смотрама, а може да се похвали и успешном сарадњом са одбојкашким клубом Војводина.       

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести