Одбојкашки клуб Нови Сад с високим амбицијама ући ће у наредну сезону

Такмичење у Првој лиги одбојкаши Новог Сада завршили су на солидном петом месту, али са великим амбицијама гледају ка следећој сезони, напад на Суперлигу им је циљ.
Pantic i Petkovic
Фото: Александар Пантић и Вељко Петковић, фото: Приватна архива

Стабилни су Новосађани, пре свега финансијски, те са новим тренером Вељком Петковићем, и уз мале измене у екипи, сматрају да су кадри за жељени успех.

Клуб који ускоро слави 16. рођендан дуго је члан другог ранга, с кратким селидбама у нижи, али се профилисао као стабилан, уз Војводину НС семе с којом је озваничио сарадњу.

„Сањали смо тренутак када ћемо рећи да озбиљно нападамо Суперлигу и он је коначно дошао“, каже председник клуба Александар Пантић.

„Створили су се услови, организациони и финансијски, и намерни смо да нападнемо елиту. Град Нови Сад и градоначелник Милош Вучевић препознали су у нама потенцијал и озбиљност, а генерални спонзор Манекс и хотел Фонтана из Врњачке бање ће помоћи да стигнемо до циља. Зато смо појачали стручни штаб прослављеним олимпијцем Вељком Петковићем, од којег се много очекује и у улози тренера.“

Сарада са Војводином је од великог значаја за испуњење планова.

„У највећем делу се ослањамо на Војводину, али наша врата су отворена и другим талентима. Већ знамо да ћемо 1. августа кренути с припремема, што значи да ће до тада бити познат и састав. Мислим да је објективно да Нови Сад има два суперлигаша, имамо све услове, агилну управу, идеје и циљеве. Ми ћемо можда бити предворје квалитетним играчима за Војводину,која има европске амбиције, и зато је наша сарадња од велике важности“, истакао је Пантић.

Петковић је члан златне олимпијске фамилије из Сиднеја, тренерске почетке везао је за женску одбојку, а с првим ангажманом у мушкој га очекују велики изазови.

„Драго ми је што на овај начин улазим у неке озбиљније тренерске воде, с обзиром на то да ми је ово први ангжаман у мушкој одбојци. Мислим да је ово повољан тренутак, посебно што је успостваљена сарадња са Војводином. Пројекат је ту, пробаћемо да направимо нешто на дуже стазе. Предстоји нам велики посао око формирања екипе, а о амбицијама ћемо причати када за то дође време. Оно на чему ћу инсистирати је рад на који сам навикао када сам био играч. Екипа ће бити млада и уз неколико искусних сигуран сам да резултаи неће изостати“, рекао је Петковић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести