Одбојкашки клуб Војводина пригодном свечаношћу обележио освајање треће титуле у низу

Прославили су играчи, стручни штаб и управа Војводине НС семе освајање треће титуле првака државе у низу, 16. укупно, и овај успех желели су да поделе и са пријатељима клуба и сарадницима.
slavlje vosa
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Уприличили су лепу свечаност у кругу многобројних поштовалаца њиховог рада и колега из других спортова,чиме су уједно и спустили завесу на успешну сезону.

„Пехар је оно што се види. Презадовољни смо освајањем титуле и наставком низа успешних сезона, али има још много тога што смо добро урадили, а не види се. Створена је хемија која ће дати резултат у блиској будућности. Стасали су ови момци, искуснији су за сезону. Сада се види другачији став на терену у односу на претходну годину. На правом су путу да постану велики играчи, али потребно је још пуно рада,пред њима су велика  искушења, надамо се и великих европских утакмица на којима ће да потврде квалитет“, казао је председник клуба Драгољуб Збиљић. 

Амбиције за следећу сезону, као и претходне - три домаћа трофеја и борба за улазак у Лигу шампиона.

Фото: Драгољуб Збиљић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Нови Сад база репрезентације

Одлична издања играча Војводине НС семе нису остала непримећена од стране селектора Николе Грбића, који је на шири списак за Лигу нација уврстио њих деветорицу.

„То је велико признање за нас. Војводина јесте годинама уназад лидер у српској одбојци и то треба да се види не само по освајњу титула, него и стварању играча за репрезентацију. Да окосница националног тима чине Вошини играчи, који ће радећи и играјући у Новом Саду бити база за репрезентацију. Имамо капацитет за то, желимо и знамо то да радимо и не бежимо од те одговорности, него је радо прихватамо“, истакао је Бошкан. 


„Можда су очекивања за Лигу шампиона ове сезоне била превелика, па је екипа после пораза у трећем колу квалификација мало изгубила вољу за играње ЦЕВ Купа. Ове године ћемо покушати да то на психичком плану боље припремимо и у случају да не уђемо у Лигу шампиона потрудићемо се да догурамо што даље у ЦЕВ–у. Сви у клубу, међутим, верујемо да смо сазрели и да је дошло време за Лигу шампиона“, поручио је Збиљић. 

Спортски директор Слободан Бошкан истакао је да је веома важно да се за наредну сезону сачува костур шампионске екипе.

„Била је ово доста турбулента сезона, али мислим да смо, поред узимања трофеја, урадили велику ствар, а то је да смо поред прве поставе, која је изнела финалну серију, добили још неколико играча, који су будућност Војводине. Важно је да задржимо костур екипе за следећу сезону, како бисмо могли опет да направимо млад и перспективан тим, с којим ћемо кренути у борбу за трофеје“, објаснио је Бошкан.

Фото: Зоран Гајић и Петар Богуновић, фото: Дневник (Ф. Бакић)


Пријатељи уз шампиона

Гужва је била јуче у просторијама клуба, где су се окупили пријатељи и сарадници шампиона. Свечаности су присуствовали председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, председник ФК Војводина Душан Влаовић, први човек РК Војводина Милан Ђукић, директор Ђенерали осигурања Леонид Бабић, председник Одбојкашког савеза Војводине Петар Богуновић и многи други.


Црвено–бели колектив већ је кренуо у прављење планова за следећа искушења, а у томе им је доста помогло све што је прегрмео ове сезоне.

„Имамо искуство из тек завршене сезоне да што боље испланирамо следећу. Нама јесте циљ да нападнемо сва три домаћа трофеја и да се боримо да уђемо у Лигу шампиона. Имамо довољно времена и искуства да направимо екипу која ће моћи да одговори тим изазовима“, казао је Бошкан.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести