Одбојкашки Куп Србије на територији Војводине: Домаћин био достојан ривал

Четвртфинални окршај одбојкашког Купа Србије на територији Војводине, одигран у дворани у Бечеју, почео је минутом ћутања, чиме је одата последња почаст изненада преминулом оснивачу и дугогодишњем председнику ОК Нови Сад Александру Пантићу Панти.
odbojka Beccej
Фото: В. Јанков

Што се саме утакмице тиче, Новосађани су, према очекивању, победили, јер су А прволигаши, али Бечејци су им, иако чланови Б каравана, прижили достојан отпор. У првом сету су од 18:23 нанизали серију од три поена, али су гости с нова два поена завшили сет. У другом периоду су се за резултат питали само Новосађани, али су зато у трећем, после сигурног вођства гостију у првом делу, домаћи изједначили (17:17), па повели са 18:17. Играло се потом поен за поен до 21:21, а финиш је припао понов гостима, као и заслужена победа.

Куриозитет премијерне утакмице у новој сезони у граду крај Тисе је да се нови тренер Бечејаца Миливоје Радисављевић, као помоћник шефу Новосађана Неџаду Османкачу, налазио на гостујућој клупи, али је добро видео колико у датом тренутку може његова друга екипа. Како првенствана трка прволигашког Б каравана стартује трећег октобарског викенда, значи да има још доста времена да се уочене грешке исправе.                                      

В. Јанков

Бечеј - Нови Сад Манекс 0:3 (21:25, 15:25, 22:25)

БЕЧЕЈ: Спортска дворана ОСЦ „Ђорђе Предин Баџа“, гледалаца: 50. Судије: Стојановић (Суботица) и Тришић (Клек)

БЕЧЕЈ: М. Ракић, Мехић, Гајичић, Пиљојчић, Ђ. Ракић, Мирковић, Башић, Миловац, Вуканић, Бабин, Коковић.

НОВИ САД МАНЕКС: Медак, Малешевић, Ћук, Козић, Војводић, Благојевић, Ћулибрк, Бојовић, Пришић, Шаровић, Љубишић, Милутиновић, Шкундрић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести