Одбојкашки шампион од јануара додаје гас

На заслужени одмор одбојкаши Војводине НС семе отишли су после две важне победе у домаћем првенству, а првих 13. кола завршили су са девет тријумфа и четири пораза.
д
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Од исхода вечитог дербија који се игра у недељу зависи да ли ће Новосађани остати на другој позицији на табели, или ће пасти на трећу. Генерално, шампион може да буде задовољан одрађеним у Суперлиги, која је далеко неизвеснија од претходних. Није ишло по плану у Купу Србије, где је екипа Слободана Бошкана стала у полуфиналу, јер је због бољег поен количника Партизан отишао даље.

Иако су у ову сезону ушли у знатно измењеном саставу, таман када су се уиграли, дошло је до зачкољица. Једна од најнезгоднијих, непредвиђених ситуација задесила је Вошу раскидањем уговора са појачањем Рафаелом Мигелом, који се због здравствених разлога споразумно разишао са Новосађанима. Брзо се нашло решење, ангажован је искусни примач Камил Баранек, који је, међутим, морао да одради посао до краја у француском Туру. Док се чекало на његов долазак, повреде су омеле црвено-беле да групну фазу Лиге шампиона почну у најјачем саставу па се у Берлин отишло без првог коректора Радослава Парапунова и дизача Андрије Вилимановића. За други европски изазов против Зенита у Спенсу ситуација је већ била мало боља, а прикључивањем чешког интернационалца крајем прошле седмице Воша је на терену већ деловала другачије. У дербију је после пет сетова савладан Партизан, а у последњој утакмици ове сезоне и суботички Спартак максималним резултатом.

– Важно нам је што смо победом завршили годину, јер ће нам то дати мотив више да и у следећој наставимо у истом ритму. Коначно сви смо здрави, Баранек се сјајно показао, искусан је играч, баш какав нам је био потребан. Са њим имамо већ два тријумфа и надам се да ћемо тако наставити – поручио је Андреј Рудић, средњи блокер Војводине.

Био је то четврти сусрет Новосађана и Суботичана ове сезоне и четврти тријумф црвено-белих, који је њихов тренер Слободан Бошкан и очекивао.

– Задовољан сам како смо одиграли последњу утакмицу ове године. Играчи иду на заслужени одмор – рекао је Бошкан.


Добро је што је Суперлига уједначена

Тренер Новосађана Слободан Бошкан осврнуо се и на претходних 13. кола Суперлиге.

– Квалитет неколико екипа је већи у односу на прошле сезоне и то је оно што је направило домаће првенство неизвеснијим и уједначеним, када је реч о првих четири, пет тимова. То је добро што се тиче и квалитета Суперлиге и интересовања публике. Управо је због тога на нама да наставимо са радом како бисмо следеће године могли да подижемо форму за завршницу првенства и сусрете у Лиги шампиона – рекао је Бошкан. 


Циљеви Војводине нису се променили, од јануара следеће године наставља се истим ритмом ка одбрани титуле и што бољим резултатима у Европи.           

– Показали смо у ове последње две утакмице да подижемо ниво игре, иако има осцилација, али то су ствари на којима мора да се ради, јер је екипа опет у мало другачијем саставу. Срећом, од повреде се опоравио Вилимановић, а стигао је и Баранек. Сада нам следи неколико дана одмора, а потом имамо две, две и по седмице да се припремимо за први сусрет у 2022. години против Бенфике у трећем колу Лиге шампиона – истакао је Бошкан.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести