Одбојкашки викенд донео неочекиване резултате, посебно у Женској суперлиги

Било је много одбојкашких радника који нису придавали велику важност мини-лиги, делу шампионата који је заправо загревање за полуфинале плеј-офа.
OK Vojvodina OK Crvena zvezda/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Одбојкаши Војводине НС семе и Црвене звезде једини сигурни за полуфинале

Генерално мишљење је било да ће бити незанимљиво јер су све екипе већ играле међусобно два пута у лигашком делу. Ипак, после три одиграна кола у групама за шампиона и у оним за опстанак, атмосфера се загрева и могуће је да ће ова сезона бити једна од неизвеснијих у новијој историји.

Што се тиче борби у групи најбољих шест у женској лиги, мање-више све је познато. Јединство из Старе Пазове, Црвена звезда, Железничар и Визура су веома близу плсмана у полуфинале, а право је чудо потребно пре свега ТЕНТ-у и Спартаку из Суботице да се умешају у то друштво. Сремице воде, после сигурном победом над Спартаком, Звезда је у минулом колу максималним резултатом савладала Визуру, а сензација Обреновчанки у Лајковцу(3:0) можда брзо оде у заборав. Но, до полуфинала плеј-офа ће се одиграти још седам кола, тако да су промене могуће.

Много је занимљивије у доњем дому, у друштву екипа које се боре за опстанак. Партизан је са девет победа на свом конту осигурао суперлигашки статус и за наредну сезону па је ваљда због тога на гостовање Убу отишао без неколико играчица из поставе, пруживши прилику млађима и изгубио 3:0. Пошто је до краја остало свега три кола, тај тријумф би Убу решио све дилеме око избегавања последње позиције, али је Динамо из Панчева одиграо сјајан сусрет и славио победу од 3:1 у Клеку. Три кола пре краја, Клек има шест победа, Уб пет, а Динамо четири и с нестрпљењем се очекује сама завршница и расподела места за одлазак у Прву лигу и у бараж.


ПРВОЛИГАШКИ КАРАВАН: Одлука у суботу

Што се тиче Прве лиге, екипе које су прошле године изгубиле статус суперлигаша, по свему судећи, веома брзо ће га поново стећи. Код мушкараца, Рибници треба победа у преостала три кола, а иста је ситуација код жена где је Срем из Сремске Митровице суверено на врху.

Код девојака, Београд, Рода, Омладинац и Србијанка боре се за друго место и улазак у бараж, док је за то место код мушкараца мања конкуренција. Ниш и Борац из Старчева се боре за то место, Нишлије су тренутно другопласиране, али у наредном колу иду на ноге Борцу и тај сусрет ће највероватније донети коначну одлуку.


У мини-лиги за полуфинале плеј-офа код одбојкаша ситуација је јасна само када су у питању актуелни шампион Војводина НС семе и Црвена звезда, док ће се Млади радник и суботички Спартак (са скором 12:9), те јединство из Старе Пазове (11:10) борити за преостала три места. Ту је и крагујевачки Раднички, али с најмањим шансама за пролаз у прву четворку, мада има још седам кола до краја.

Нови Пазар је избио на чело доњег дома после победе над Партизаном и са осам победа на корак је до обезбеђивања опстанка, прате га београдски црно-бели и Спартак из Љига са седам, а новајлија у лиги из Ваљева је на зачељу са шест тријумфа. Пазарци иду у Ваљево у следећем колу, а Партизан чека Спартак, па би после тог сусрета ситуација могла да буде много јаснија.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести