ОК Војводина довео Рафаела Мигела као појачање за Лигу шампиона

Полако се слажу коцкице у екипи Војводине НС семе која је за следећу сезону зацртала високе циљеве, а у складу с тим доведено је и ново појачање.
1
Фото: ОК Војводина

Одбојкаш Рафаел Мигел који има руско држављанство,а корене из Кубе, потписао је уговор на годину дана, са опцијом продужења и попуниће празнину на позицији примача која је настала пошто са Павлом Перићем није постигнут договор о његовом останку. Новосађани ће као шампиони Србије играти групну фазу Лиге шампиона и управа ради на томе да укомбинује тим који ће бити конкурентан на европској сцени.

Ту се уклопио двадесетпетогодишњи Мигел, који је стигао из Локомотиве из Јекатеринбурга. Том клубу је прошле сезоне помогао да у Првој А лиги, другом по рангу такмичења у Русији, буде први и тако обезбеди пласман у елиту. Био је МВП лиге, а претходних година као члан Јарославича био је међу тројицом најбољих. Мајка му је Украјинка, отац из Африке, а од осамнаесте године живи у Русији, играо је за младу репрезентацију “зборнаје”.

– Када су почели преговори са Војводином сазнао сам доста о клубу, његовој историји, актуелној ситуацији и амбицијама, тако да нисам имао дилему. Са задовољством сам прихватио понуду. Током дана које сам провео на проби, упознао сам Нови Сад, људе, начин рада и већ ми се све свиђа. Биће ми потребно време да се прилагодим, али верујем да ћу то успешно одрадити. Морам да прихватим одговорност и оправдам поверење менаyмента клуба – поручио је Мигел.

Задовољан овереном сарадњом је и шеф стручног штаба Војводине НШ, Слободан Бошкан, који се током Мигеловог периода на проби уверио да је комплетан играч.

– Верујем да му је играње у Русији донело искуство, уме да игра под притиском и сигурно ће нам много значити у борби за остваривање циљева и добре партије у Лиги шампиона – истакао је Бошкан.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести