ОК Војводина НС семе свечано отворио свој нови дом

Актуелни шампиони Србије, одбојкаши Војводине НС семе од данас су и званично у новом дому.
F. Bakić/Božidar Vučićević, Čedomir Stanković i Slobodan Boškan presecaju vrpcu
Фото: Ф. Бакић/Божидар Вучићевић, Чедомир Станковић и Слободан Бошкан пресецају врпцу

Старе просторије клуба потпуно су реновиране по европским стандардима, а за разлику од раније, добијено је на коришћење и приземље у ком је урађено девет апартмана са кухињом и трпезаријом за играче. Генерални директор Војводине НС семе Никола Салатић и заменик генералног директора НИС-а Вадим Смирнов потписали су уговор о спонзорству на десет година, у присуству градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.

- Изузетно сам поносан на подршку коју НИС пружа Одбојкашком клубу Војводина. Подршка једне од најуспешнијих компанија, чије је седиште у Војводини, једном од најбољих клубова у земљи, сасвим је логичан корак и прави рецепт за победу. Надам се да ће ова сарадња допринети да Војводина настави да ниже успехе и задржи титулу шампиона – рекао је заменик генералног директора НИС-а Вадим Смирнов.

Фото: Ф. Бакић/Вадим Смирнов, Драгољуб Збиљић и Милош Вучевић

Спонзори, донатори, пријатељи, као и руководство, стручни штаб и играчи клуба окупили су се на свечаном отварању објекта који Новосађане издваја од многих спортских колектива у нашој земљи. Реновирани објекат остаће као залог за будуће генерације које ће стасавати у нове шампионе, а све је рађено у веома кратком року под будним оком потпредседника УО Драгољуба Збиљића.

- Ово је успех нашег колективног духа, генералног спонзора Института за ратарство и повртарство и компаније Енерготехника Јужна Бачка која је с додатним бројем компанија подржала овај пројекат. Како смо обећали 1. јула, прво улагање биће у просторије клуба и улагање у будућност. Значајније је приземље где је девет апартмана и клупски ресторан, а врхунски спорт захтева инфраструктуру и следећи корак су велики спортски резултати, али нећемо сада да излазимо с превеликим обећањима. Ове године су резултати добри, играмо осмину финала ЦЕВ Купа, позивамо све наше суграђане и љубитеље одбојке да нас подрже у нашим наредним подухватима. Велики су циљеви пред нама до 2020. године – истакао је Збиљић.

Спортски директор Новосађана Слободан Бошкан истиче важност нових просторија, али најављује појачани рад с млађим категоријама клуба.

- Нове просторије ће бити један степеник више за све оно што очекујем. Услови за рад јесу важни, али важније је да наставимо да радимо и нижемо добре резултате као што је Војводина навикла и због чега јесте бренд у Новом Саду, Покрајини и Србији. Наш циљ је, поред сениора, да се поради и на млађим категоријама, да Воша поново буде лидер српске одбојке и да има велики удео са играчима у свим националним селекцијама – истакао је Бошкан.

М. Ристић

Вучевић: Пројекат за будућност

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је свечано отварање клупских просторија ОК Војводина НС семе.

- Увек је задовољство и част бити у дому шампиона, у просторијама Одбојкашког клуба Војводина НС семе које одишу дугом традицијом. Евидентно је уложено много тога, а при томе не мислим само на материјалне ствари, већ на снажну жељу, дугорочну визију, вољу и борбеност да се створе генерације будућих победника. Ово је пројекат који је опредељен ка будућности, односно усмерен на оне генерације које ће стасавати и играти за овај велики клуб, али и за државну репрезентацију. Веома сам поносан на управу клуба, наше привреднике и компаније, на спонзоре, не само из Новог Сада већ и из других градова Србије јер неким будућим шампионима стварају најбоље могуће услове и пружају сигурност - рекао је градоначелник Милош Вучевић и честитао актуелним првацима Србије победу којом су се пласирали у осмину финала ЦЕВ Купа.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести