"Орлићи" у Новом Саду хватају залет за Европско првенство у одбојци

Јуниори Србије су и те како заузети овог лета.
1
Фото: К. Бугарски

После кратког одмора, вратили су се раду и то на почетку припрема за предстојећу Балканијаду и Европско првенство, које обављају на новосадском Штранду. Селектор Неџад Османкач тренутно на располагању има 12 одбојкаша, с којима ујутру тренира на песку, а три пута седмично раде поподне и у теретани у Спенсу. 

– Прве две седмице бићемо на Штранду, а 8. августа ћемо се преселити у халу у Спенс. Прија нам ово окружење, због физичке припреме песак је сјајан и то је нешто што стално практикујемо – рекао је Османкач. 

Од следеће седмице “орлићи” ће бити комплетни, тачније биће их укупно 17. 

– Лука Станковић, Матија Милановић и Игњат Допуђ су били донедавно са кадетском репрезентацијом на Европском првенству, па смо им дали мало слободних дана. Исти случај је и са Вељком Ћулибрком и Андрејом Поломцем, пошто су били са младом репрезентацијом на истом такмичењу – истакао је Османкач. 

У склопу припрема јуниори ће одиграти пријатељске утакмице са репрезентацијом Кине, која борави у Србији, као и са првим тимом Војводине НС семе. Од 15. до 25. августа завршне припреме одрадиће на Дивчибарама, после којих следи одлазак на Првенство Балкана у Тирану од 6. до 10. септембра. 

– То ће нам бити главна и последња провера за Европско првенство које се од 16. до 24. септембра одржава у Италији – поручио је Османкач. 

У току јучерашњег тренинга на Штранду, Покрајински завод за спорт обавио је обавезна тестирања одбојкаша. 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести