„Орловима“ трилер у пет сетова против Француске

Србија – Француска 3:2 (22:25, 24:26, 25:22, 25:23, 15:9)
1
Фото: FIVB

Великим преокретом, после губитка прва два сета, одбојкаши Србије тријумфовали су против Француске у 5. колу Лиге нација.

Први пут је екипа Слободана Ковача морала да одигра пет сетова и у неизвесном дуелу изашла је као победник, па је дошла на скор од четири тријумфа и једног пораза. Само дан пошто је нанела први пораз Јапану, Србија је прекинула и победнички низ Француза који су, такође, до сусрета с „орловима“ имали максимални учинак.

На почетку није виђена баш лепа одбојка и губитку првог сета кумовале су грешке Србије, којих је било чак 12, па су „триколори“ повели 1:0.

Поправиле су утисак обе екипа у другом делу, у ком се водила велика борба, с пуно преокрета. Извукли су се наши из неповољне ситуације када су губили 21:24, стигли до изједначења, али је сервис грешка Атанасијевића донела нову сет лопту Французима, који су асом ставили тачку на ову деоницу.

Није лако вратити се у игру после минуса од два сета против екипе као што је Француска, али је „орловима“ то пошло за руком. Коначно се поправило расположење у српском табору, Атанасијевић се разиграо и Србија је успешно одржавала предност од пет поена. Ту разлику су, међутим, Французи успели да стигну захваљујући убојитим сервисима. „Закувале“ су се ствари у завршници, Србија је имала минимално вођство (23:22), али је истрајала до краја и смањила на 2:1.

Водили су Срби главну реч у четвртом сету, ишли ка изједначењу, а Французи се нису предавали и одлично одбраном, успели су да стигну до егала, па и минималног вођства пред крај (20:19). У игри поен за поен, Лубурић је био одличан у важном тренутку за 23:22, потом је донео сет лопту и другу су Србији поклонили ривали сервис грешком. Одлука о тријумфу пала је у тај–брејку, који су „орлови“ одлично почели, повели су 5:0, нису испуштали предност и тако су забележили важан тријумф.

Србија други викенд Лиге нација завршава данас од 15 часова дуелом против Бразила.

К. Бугарски

 

РИМИНИ: Дворана Сајам, судије: Војчек (Пољска) и Ласи (Доминиканска Република).

СРБИЈА: Ковачевић 11, Капур, Пековић, Крсмановић 13, Ивовић 15, Јововић 1, Кујунџић, Перић, Симић, Атанасијевић 24, Лубурић 5, Подрашчанин 7, Тодоровић, Ковач.

ФРАНЦУСКА: Шинењез 3, Гребењиков, Тонути, Линел 4, Енгапет 8, Бризар, Бојер 26, Ло Гоф, Бултор 12, Розар 7, Луати 12, Дијез, Фаре, Гај.

 

Данас

Холандија – Аргентина (10)

Словенија – Немачка (12)

Француска – Јапан (13)

Бразил – Србија (15)

Русија – Пољска (16)

САД – Аустралија (18)

Бугарска – Иран (19.30)

Канада – Италија (21)

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести