Пета победа „орлова” у одбојкашкој Лиги нација

Србија – Немачка 3:1 (19:25, 25:22, 25:18, 25:15)
d
Фото: pixabay.com

Поново су се одбојкаши Србије после изгубљеног првог сета уздигли и надиграли противника. Овог пута празних руку остали су Немци у седмом колу трећег викенда Лиге нација, а вредна три бода отишла су на конто српске селекције која је забележила пети тријумф.

Екипа селектора Слободана Ковача нанела је најубедљивији пораз Немачкој у досадашњем делу такмичења, али није се то могло наслутити од почетка, јер су наши кренули поприлично лоше.


Четвртак

Србија – Иран    (10)

Русија – Канада         (12)

Француска – Словенија       (13)

Аргентина – Аустралија      (15)

Немачка – САД   (16)

Бугарска – Бразил      (18)

Јапан – Италија (19.30)

Пољска – Холандија   (21)


Пошто су препустили први сет Немцима, “орлови” су у исцрпљујућем и неизвесном другом успели да  стигну до изједначења. Исплатила се борбеност српских одбојкаша, који су одличном игром дошли и до преокрета. Водили су главну реч у трећем сету, Немци су изгледали потпуно погубљено на терену, ни тајм–аути Андрее Ђанија нису били од помоћи, па је убедљивим резултатом Србија лако креирала 2:1. Наставили су наши да се бране одлично, што је паралисало противника, који је врло брзо био осам поена у заостатку (14:6). Апсолутна доминација Србије дала је прилику Ковачу да шансу пружи играчима са мањом минутажом, а до коначних 3:1 дошло се рутински.

– Била нам је ово прва утакмица у јутарњем термину, од 10 часова и зато нам није било баш лако да је почнемо, а и да победимо. Тимском, борбеном игром успели смо да преокренемо и најбитније је да смо узели нова три бода – прокоментарисао је примач сервиса Павле Перић.

РИМИНИ: Дворана Сајма, судије: Алхамади (УАЕ), Ролф (САД).

СРБИЈА: Ковачевић 11, Капур, Пековић, Крсмановић 9, Ивовић, Јововић, Кујунџић, Перић 15, Симић, Атанасијевић 1, Лубурић 15, Подрашчанин 8, Тодоровић 1, Ковач 1.

НЕМАЧКА: Фром 8, Шот 13, Рајхерт 5, Боме, Ценгер, Хирш, Баксполер, Бурграф, Цимерман 1, Краге 2, Рорс 1, Вебер 15, Крик 7, Масе.

        К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести