ПФ плеј-офа: Шампион спреман да узврати ударац

После два одиграна сусрета у Новом Саду, резултат у полуфиналној серији плеј-офа између одбојкаша Војводине НС семе и Црвене звезде је 1:1.
F. Bakić/ David Mehić u napadu na trojni blok Crvene zvezde
Фото: Ф. Бакић/ Давид Мехић у нападу на тројни блок Црвене звезде

Прву утакмици брзо и лако су Новосађани завршили у своју корист, а Звезда је изједначила после сјајне партије Гмитровића и са брејком у yепу дочекује два меча на свом терену.

Истини за вољу, није се очекивало да ће актуелни шампиони у три утакмице почистити Звезду, али се мало ко надао да Београђани могу до брејка на терену који до тада није освајан. После добијеног првог сета у другом мечу, Новосађани су стали и то је противник умео да искористи. Ипак, није овај пораз много пореметио планове актуелног шампиона који се спрема да узврати брејком већ у трећем чину плеј-оф ривалства, које је обележило последњих десетак година.

Очекујем да покажемо борбенију и квалитетнију игру него у другој утакмици, можда би најбоље било да поновимо издање из прве

- Очекујем да покажемо борбенију и квалитетнију игру него у другој утакмици, можда би најбоље било да поновимо издање из прве. Анализирали смо противника и надам се да ћемо адекватно одговорити на изазов који нам је поставио. Рекао сам на почетку сезоне да је криза у Звезди само тренутна и да има једну од најкомпактнијих екипа, с можда и најбољим тренером у Србији. Све су то београдски црвено – бели  демонстрирали у другој утакмици полуфинала. Пораз није пријатан, али се надам да ће нас мотивисати да данас прикажемо наш прави ниво игре – рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Неyад Османкач.

Млади примач сервис Давид Мехић сматра да пораз ништа није променио у амбицијама његове екипе и да је шампион спреман да узврати ударац.

- Очекујем пролаз у финале, пораз у Новом Саду нас није деморалисао. Прошле сезоне смо имали сличну ситуацију, изгубили смо код куће, па смо одмах узвратили тријумфом. У крајњем случају, имамо предност домаћег терена, то је пресудило прошле сезоне. Било би лепо да избегнемо мајсторицу и да завршимо све у наредне две утакмице. Звезда је била много мотивисанија у другом дуелу због пораза у првом, нису имали шта да игубе, одиграли су на све или ништа што им се исплатило. Били су мотивисанији до нас, не знам зашто, али то је показао резултат. Добро смо почели другу утакмицу и штета што нисмо наставили у истом ритму. Имамо прилику да све вратимо на своје место, јер кад ми играмо на нивоу  противник се на терену ништа не пита – јасан је Мехић.

М. Ристић

Полуфинале (м)

Данас

18: Ц. звезда – Војводина (1:1)

18: Нови Пазар – Спартак (1:0)

Полуфинале (ж)

18: Јединство (СП) – Визура       (0:2)

19: Железничар– Ц. звезда        (0:1)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести