Плеј-оф одбојкашица: Војвођански дерби у Старој Пазови

Одбојкашице Визуре крећу у одбрану титуле против Партизана, а свим екипама је циљ да прекину њену доминацију.
Jovana Mirosavljevic/V. Markovic
Фото: В. Марковић/ Јована Миросављевић је узданица Јединства

Екипа из Руме, коју с клупе предводи Дејан Десница, има највеће шансе за најважнији домаћи пехар и апсолутни је фаворит у четвртфиналу с црно-белима.

Екипа која може да помрси рачун фавориту је лајковачки Железничар, од минулог викенда освајач Купа Србије. Железничар је, за наше услове, оформио веома искусан и квалитетан тим, а предводи га с клупе Светлана Илић. Лајковчанке су сезонама уназад у врху, али им је увек недостајао корак до успеха. Њихов ривал у четвртфиналу биће Динамо из Панчева, који се грчевито борио за опстанак све до последњег кола. Тренер Никола Јерковић пробудио је Панчевке, али изненађење у двомечу са Железничаром је готово искључено.

Црвена звезда је играла финале Купа, поражена је 3:2, али је показала да има ресепктабилан састав, предвођен дизачем Кристином Ђурић и примачем сервиса, репрезентативком Бојаном Миленковић.Ривал у борби за полуфинале им је подмлађени ТЕНТ. Обреновчанке су још раније обезбедиле коту шест пред плеј-оф и треба очекивати њихов велики отпор фавориту.

Сусрети Јединства из Старе Пазове и Спартака из Суботице већ спадају у категорију веома занимљивих, јер се ове сезоне поприлично пођеднаког квалитета и код обе екипе доминирају младе одбојкашице. Игра Сремица умногоме зависи од дизача Емилије Антанасијевић, раније играчице Спартака, док се Суботичанке уздају у снагу младог танедма Јовић – Рајлић. То ће сигурно бити најнеизвеснији сусрет четвртфинала и зато ће њихов први сусрет у Старој Пазови бити преношен на РТС.       

М. Ристић

Парови четвртфинала

Данас

РУМА: Визура – Партизан   (19)

ЛАЈКОВАЦ: Железничар – Динамо       (19)

БЕОГРАД: Црвена звезда – ТЕНТ (18)

Сутра

СТАРА ПАЗОВА: Јединство – Спартак (С)     (16.30)

Други мечеви

Субота

БЕОГРАД: Партизан – Визура      (19)

ПАНЧЕВО: Динамо - Железничар        (19)

ОБРЕНОВАЦ: ТЕНТ – Црвена звезда    (19)

Недеља

СУБОТИЦА: Спартак – Јединство (СП) (18)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести