Почиње ЕП у бич-волеју: Баста и Коларић на италијански изазов

Репрезентативци Србије у бич-волеју, Лазар Коларић и Стефан Баста, играће у А групи Европског првенства у Утрехту, са актуелним шампионима Старог континента, италијанским паром Николај/Лупо, чешким паром Перушић/Швајнер и швајцарским дублом Билер/Кратигер.
Kolaric i Basta
Фото: FIVB

Ово је први пут да се репрезентација Србије нашла у европском крему, а то ће бити круна и својеврсна награда за наш најбољи тандем који је у ове године у сјајној форми.

„Није реално очекивати да можемо да савладамо Италијане, па ни Чехе, у Холандију смо дошли по једну победу која води у другу рунду, а њој се надамо против Швајцараца. Свакако се нећемо предавати и сигурно ће сви морати да се помуче да нас савладају“, рекао је Баста.

„Имали смо довољно времена да се одморимо и припремимо кроз мечеве на Медитеранским играма. У разговору с нашим тренером Синишом Антонићем схватили смо да ЕП треба да играмо с осмехом на лицима и без притиска, то је план. Вратили смо српски бич-волеј на мапу Европе и то је тек први корак ка пласману на Олимпијске игре којем се надамо.“


Два одличја ове године

Откако су се поново удружили, Коларић и Баста су дошли до неколико веома запажених резултата на међународној сцени. На четири турнира под окриљем Светске одбојкашке федерације, освојили су две медаље. У Луцерну су освојили сребро, а у Ајдину злато.


Треба истаћи да су трошкове пута до Холандије и два уводна дана за припрему сносили сами играчи, сналазећи се да што јефтиније прођу, али ваљда је тај начин импулс више за Новосађане да направе што бољи резултат.

Коларић и Баста ће први меч на тргу Де Нојде у Утрехту одиграти сутра од 18.30 часова против Николаја и Лупа из Италије. У 2. колу (среда, 20.30), наши представници ће играти против Перушића и Швајнера из Чешке, а у последњем колу (четвртак) против Билера и Кратигера из Швајцарске од 13 часова.

„Желимо да се покажемо у најбољем светлу и да што дуже останемо на Европском првенству које треба да нам пређе у навику. Швајцарци су наша мета, а Италијани и Чеси изазов. Наша игра још није на врхунском нивоу, али је и таква довољна за добре резултате. Надамо се да ћемо изборити пласман у другу рунду, за то нам је потребна једна победа, а после - шта буде. По повратку из Холандије ћемо бити у Србији само дан, а онда следи пут у Токијо где смо у главном жребу ФИВБ турнира с три звездице. У августу ћемо пропустити Москву, како бисмо на турниру у Кини били што одморнији, јер ту већ почињу квалификације за Олимпијске игре“, рекао је Коларић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести