Почиње Лига нација за одбојкаше: „Орлови“ прво са Словенијом

Одбојкаши Србије такмичење у трећем издању Лиге нација почињу у петак од 15 часова у Риминију против Словеније.
aleksandar atanasijevic FICA3568
Фото: Александар Атанасијевић, фото: Дневник (Филип Бакић)

Наша селекција надметаће се у најјачем саставу, а међу 17 играча неће бити капитена Немање Петрића и Александра Околића. Шампионима Европе други ривал, већ сутра, биће Пољска од 16 ч, док ће се у недељу састати са Италијом (21). Лига нација се, као и у женкој конкуренцији, игра у карантинским условима, у заштитном балону у италијанском Риминију, па ће самим тим све бити потпуно другачије у односу на прошла издања.

– Све је за сада велика непознаница и пробаћемо да у ходу решавамо ствари које се дешавају у балону. Повели смо већи број играча, има их 17. Капитен Петрић је у договору са мном због напорне сезоне и неких терапија, добио мало слободног времена, али са могућношћу да нам се прикључи на половини турнира, ако буду могуће замене. Није ни Околић са нама, јер су га мање повреде спутале и иде на терапије – нагласио је селектор Слободан Ковач.

Србија је пре Лиге нација одиграла припремни турнир у Словенији, са домаћином и Бугарском и спремна је за такмичење које је пред њом, иако ће услови бити несвакидашњи.  


Меморијал “Душана Тојагића”: Кадети се боре за титулу

Првенство Србије за кадете одржаће се од петка до недеље у Новом Саду у Спенсу под називом “Меморијал Душана Тојагића” у част трагично преминулог некадашњег играча Војводине. Свечано ће га данас у 14 часова у великој сали отворити Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа задужен за спорт и омладину.

За титулу државног првака надметаће се у групи А: Војводина, Смедерево, Железничар, групи Б: Црвена звезда, Ниш, Раднички, групи В: Пролетер, Металац, Рода, групи Г: Стражилово из Сремских Карловаца, Рибница и Партизан. Финале је у недељу у 13 часова у малој сали. Технички организатор и домаћин је ОК Војводина. 


– Пред нама је атипичан турнир, на ком ћемо имати пуно утакмица, а мало тренинга и одмора. Биће сигурно лакше екипама које се пре адаптирају на ове услове. Једна од најбитнијих ствари је да будемо спремни на ствари које немају превише везе са одбојком, на нови систем такмичења најпре. Ми ћемо дати све од себе да прве утакмице решимо у нашу корист јер ће оне сигурно бити најважније за даљи ток такмичења – поручио је коректор Србије Александар Атанасијевић.

Свака репрезентација одиграће по 15 утакмица, а четири најбоље ће у полуфинале које је заказано за 26. јун.

– Дошли смо у озбиљном и јаком саставу. Имамо доста играча у ротацији што је важно јер је пред нама 15 утакмица за само 27 дана. Покушаћемо добро да почнемо турнир, да се адаптирамо на услове, који ће бити, могу слободно да кажем ненормални, али како је нама тако је и другима. Имамо велики мотив јер прошлог лета нисмо одиграли ниједну утакмицу за репрезентацију – рекао је блокер српске репрезентације Марко Подрашчанин.

К. Б.

Петак

Француска – Бугарска (10)

Немачка – Аустралија (12)

Иран – Јапан (13)

Србија – Словенија (15)

Русија – Холандија (16)

САД – Канада (18)

Италија – Пољска (19.30)

Бразил – Аргентина (21)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести