Почиње полуфинале плеј-офа за одбојкашице: Сремице спремне

Полуфинале плеј-офа шампионата Србије за одбојкашице почиње сутра, 6. априла, а у борбу за титулу крећу четири екипе које су заиста показале највише у минулих 28 кола.
odbojka, pixabay
Фото: pixabay.com

Јединство из Старе Пазове у доигравање улази с челне позиције (22 победе и пет пораза), а ривал му је вишеструки узастопни шампион Визура (16-11). Други полуфинални пар чине Црвена звезда (20 победа, седам пораза) и освајач Купа Железничар из Лајковца (18-9).

Гледајући парове полуфинале, мала је вероватноћа да било која екипа уђе у финале после само три утакмице, тако да љубитеље одбојке очекују дуге и квалитетне серије.

„Кроз мини лигу смо се спремали за ово што нас очекује, а улазак у полуфинале је награда за моје играчице за све оно што су до сада урадиле. Очекујем добру борбу, Визура је увек ривал за респект, а учинила је пуно уласком међу четири у изједначеној конкуренцији и испред неких искуснијих тимова. Ове сезоне имамо три победе и пораз против Визуре и оптимиста са пред почетак полуфинала“, рекао је Јово Цаковић, тренер Јединства.

Све екипе у врху су блиске по квалитету, ниједна од њих се није прошетала у досадашњем такмичењу, а Сремице су обезбедиле прво место и сада су главна мета свима.

„Не оптерећује нас прво место, али поштујемо себе и максимално ћемо се потрудити да оправдамо ту позицију. Можда по именима имамо слабију екипу него раније, али су нам хемија и атмосфера на врхунском нивоу, што је наша снага. Најнижа смо екипа од четири у полуфиналу, а пошто је одбојка спорт висине, трудимо се да све надоместимо неким другим елементима. Имамо самопоуздање и надам се наставку добрих игара и проласку у финале“, поручио је Цаковић.

М. Ристић

Распоред полуфинала

Прве утакмице (субота) – СТАРА ПАЗОВА: Јединство – Визура (19), БЕОГРАД: Црвена звезда - Железничар (20).

Друге утакмице су 9, а треће 12. априла. Полуфинале се игра на три добијене утакмице.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести