Почиње Суперлига: Шампион Војводина НС семе у Љигу

После два месеца напорних и квалитетних тренинга првотимци Војводине НС семе коначно ће стартовати на домаћој сцени. Нову сезону у Суперлиги отвориће утакмицом у Љигу против екипе Спартака.
Vuk Todorovic/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Вук Тодоровић (лево) спреман за почетак сезоне

Два трофеја с међународних турнира биће свакако велики замах и мотив више за актуелног шампиона уочи густог и тешког распореда у октобру.

- Задовољан сам тиме како је екипа одрадила припремни период, тренинзи су били тешки, играли смо доста утакмица, али сви су добро одрадили свој посао, свесни оговорности коју имају. Верујем да спремни дочекујемо почетак домаћег првенства. Иако Спартак из Љига не спада у круг фаворита за врх табеле, треба пружити максимум, јер ће сигурно бити  мотивисани против нас – поручио је спортски директор Слободан Бошкан.

Тренер Синиша Гавранчић осврнуо се најпре на припреме.

– Одрадили смо два месеца, имали смо пуно напорних тренинга, одиграли десет утакмица, девет добили, једну изгубили. Можемо бити задовољни, јер смо снаге одмерили са квалитетним европским екипама и освојили два међународна турнира. Што се тиче почетка првенства, у првом колу неће бити ту шеф стручног штаба Душко Николић и дизач Иван Костић, а не можемо рачунати ни на Радевића, који је истегао трбушни мишић. Сви остали су здрави  и максимално спремни. Окрећемо се утакмици у Љигу, очекујемо добру игру и победу.

Млади дизач Вук Тодоровић истакао је да два трофеја свакако могу дати крила уочи старта сезоне.

- Првенство отварамо са Спартаком. Иза себе имамо добар припремни период, сви смо пуни самопоуздања. Идемо као фаворити и ако будемо играли на нивоу неће бити проблема – рекао је Тодоровић, а Давид Мехић наставио: - Урадили смо све што је зацртано, то нас радује и добра је база за оно што следи. Прва станица је Љиг, сви једва чекамо да изађемо на терен, посебно тамо где је публика одлична. Након тога предстоји паклени распоред у октобру.

М. Р.

Данашњи програм

Суперлига (м) – ЉИГ: Спартак – Војводина НС семе (19), НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар – Црвена звезда (18).

Прва лига (м) – КРАЉЕВО: Рибница – Ниш (19).

Прва Б лига (м) – ЛЕСКОВАЦ: Дубочица – Клек (20).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести