Полуфинале плеј-офа: Војводина у финалу, надигран Млади радник

Одбојкаши Војводине НС семе имаће прилику да још једном одбране титулу шампиона Србије пошто су се пласирали у финале плеј-офа.
odbojkasi vojvodine FF__7039
Фото: Odbojkaši Vojvodine slave plasman u finale, foto: Dnevnik (F. Bakić)

Новосађани су са 3:0 у победама савладали Млади радник, после два пута по 3:0, трећи сусрет полуфиналне серије завршен је после дугих и веома квалитетних пет сетова.

Није било лако Новосађанима, јер се од почетка видело да су Пожаревљани дошли да одиграју на све или ништа, али ипак, квалитет и тимски дух превагнули су на страну актуелног шампиона који је предвођен Мараном Кујунџићем и Давидом Мехићем славио победу.

Први сет протекао је у вођству Младог радника које је у једном тренутку износило шест поена (15:9), али до краја Кујунyић, Радевић и друштво успели су да сустигну и престигну у завршници за вођство. Други сет био је нешто изједначенији и одлучили су нијансе овога пута на другу страну за изједначење. Играло се на резултатској клацкалици, а Млади радник је бољим сервисом и блоком у завршници освојио други сет иако је у том периоду игре начинио чак 11 грешака.

После два неизвесна сета црвено-бели су додали гас и показали шампионско лице. Пуцали су Вучићевић и Мехић, а серија од 5:0 средином сета била је довољна за ново вођство. Боље је почео Млади радник четврти период игре, повео 5:1, али су то Новосађани брзо сустигли. Смењивали су се тимови у вођству средином овог сета, с тим што је Војводина имали контролу, али поново је доминирао блок гостију који је у завршници донео одлучујући тај-брејк.

Контролисали су гости пети сет, водили углавном са два поена предности, а када су контранападом Ковачевића повели 10:7 сулутило је све на продужетак полуфиналне серије. Ипак, заблистао је у завршници Давид Мехић, а резултатски повратак иницирао је Вијецки. Увек је домаћин долазио први до меч лопте, а искористио је тек четврту и трасирао пут ка новом финалу.

У другом полуфиналном окршају одбојкаши Спартака из Суботице савладали су Црвену звезду у Београду резултатом 3:1 (25:22, 25:27, 25:23, 25:22) и тако изборили четврти сусрет који ће се играти на северу Бачке 16. априла.

М. Ристић

Војводина НС семе - Млади радник 3:2 (27:25, 27:29, 25:17, 22:25, 18:16)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца 400, судије: Симоновић (Крагујевац), Зеленовић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 3, Вучићевић 19, Фундора, Шкундрић (л), Мегић (л), Ковачевић 5, Вијецки 7, Кујунџић 26, Костић, Мехић 18, Радевић 7, Тодоровић 1, Рудић, Перић.

МЛАДИ РАДНИК: Буша 21, Пајкић, Савић 4, Вуличић, Ковачевић 18, С. Илић 7, Батак 2, Стевић, Убипарип (л), Лечић 6, Надаждин 1, И. Илић (л), Јелић 1, Кејта 23.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести