Пораз одбојкашица Србије од Холандије у Лиги нација

РИМИНИ: Женска сениорска репрезентација Србије поражена је вечерас у мечу 3. кола другог викенда Лиге нација у Риминију од Холандије 3:1 (25:22, 25:16, 18:25, 25:21).
Odbojkašice Srbije Foto: FIVB
Фото: Одбојкашице Србије Фото: ФИВБ

Поразом од Холандије одбојкашице Србије завршиле су други викенд Лиге нација и после шест одиграних утакмица сада су на скору од три победе и исто толико неуспеха. Изабранице Александра Владисављева у другој рунди нису могле да парирају Сједињеним Америчким Државама, фавориту за освајање такмичења, док су убедљив тријумф забележиле против најлошије екипе на табели, Тајланда. Очекивало се да Српкиње са Холандијом одиграју неизвестан дуел, али је изненадила њихова веома лоша партија у прва два сета. Наше девојке никако нису могле да дођу до добре игре и чинило се да ће све бити готово у три сета, али су се тада разбудиле, мада су у четвртом ипак посустале у завршници.

Холанђанке су од почетка сусрета имале контролу, док су наше девојке доста грешиле. У првом сету су само у неколико наврата успеле да се примакну на поен заостатка, док су у другом потпуно пале. Лош сервис, пријем и организација напада довели су до тога да Холандија брзо стигне до 2:0. Коначно су се Српкиње разбудиле и почеле да играју храбро и борбено као у претходним сусретима када су парирале јаким ривалима. Нису то очекивале Холанђанке, увукла се нервоза у њихове редове и никако нису успевале да стигну предност Србије, која је убојитим нападом креирала 19:12, па је лако решила овај сет у своју корист и остала у игри. Биле су наше на добром путу да изједначе и изборе тај–брејк, али је Холандија у уједначеној борби ипак имала иницијативу, озбиљнији приступ и мање грешака, што је на крају било пресудно за коначних 3:1.

У недељу одбојкашице Србије почињу трећи викенд утакмицом против Бразила, а потом се срећу са Кином и Белгијом.

К. Б.

Холандија – Србија 3:1 (25:22, 25:16, 18:25, 25:21)

РИМИНИ: Дворана Сајам, без присуства публике судије: Шабан (Египат), Жерардо (Мексико).

ХОЛАНДИЈА: Книп, Савелкоел, Плак, Лохуис 17, Коревар, Шот, Ван Ален, Бујс, Бонгартс 3, Баијенс 1, Јаспер 5, Далдероп 20, Тимерман 11, Дамбринк 8.

СРБИЈА: Лазовић 16, Царић 7, Узелац 1, Јакшић, Коцић 13, Лозо 8, Ђорђевић, Медић 7, Савић 4, Букилић, Делић, Ђурђевић 1, Гочанин, Миросављевић 11.

Резултати:

Белгија – Кореја       3:2

Тајланд – САД   0:3

Немачка – Канада     0:3

Јапан – Русија   3:0

Кина – Турска   0:3

Пољска – Дом. Реп.   1:3

Холандија – Србија    3:1

Бразил – Италија       3:1

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести