Пожаревљани декласирали Војводину у мини лиги  

Војводина НС семе – Млади радник 0:3 (20:25, 27:29, 20:25)
1
Фото: Dnevnik.rs

Одбојкаши Војводине НС семе доживели су неочекивани пораз у 8. колу мини–лиге од петопласиране екипе Младог радника. Пожаревљани, који се боре за улазак у полуфинале плеј–офа, дошли су у Нови Сад тражећи своју шансу за битне бодове и истрајали су у намери да се кући врате  победом над актуелним шампионом.

Војводина је још пре два кола обезбедила прво место пред почетак плеј–офа и очигледно је да јој је мањкало мотива у овом сусрету у ком није узела ни сет. Изабраници Синише Гавранчића забележили су тако други пораз заредом, јер су у прошлом колу у Београду изгубили од Црвене звезде. Новосађани су после извесног времена могли да рачунају на опорављеног капитена Мирана Кујунyића и Божидара Вучићевића, али ни то им овог пута није било од помоћи.

Опуштено су ушли у овај меч актуелни шампиони, што су разиграни гости, жељни победе, знали да искористе. Безидејни напад домаћина није могао да се мери са добром одбраном Пожаревљана, који су на техничком тајм–ауту били у плусу шест поена – 12:6. Није Воша имала снаге да се врати у овај сет, па је Млади радник повео 1:0. Наговестили су Новосађани преокрет у наставку, али су прокоцкали предност од 12:5. Играли су егал до саме завршнице другог сета, који је на крају, уз доста среће ипак припао гостима. После изгубљене и те деонице, гости су додали гас, док је Војводина изгледала као да се потпуно предала. Поправила је тај утисак када се Младом раднику приближила на два поена (16:14) али је сценарио могућег изједначења ипак остао само замисао и Пожаревљани су у лаганом ритму узели трећи сет за коначних 3:0 и велику победу у Новом Саду.

К. Бугарски

Фото: Ф. Бакић

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 150, судије: Поповић (Сремски Карловци), Симоновић (Крагујевац).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 9, Вучићевић 14, Фундора, Шкундрић, Негић, Ковачевић 5, Вијецки, Кујунџић 13, Костић 1, Мехић 7, Радевић 1, Тодоровић, Рудић.

МЛАДИ РАДНИК: Буша 16, Пајкић, Савић, Вуликић, Ковачевић 9, Илић С. 5, Батак 8, Стевић, Убипарип, Лечић 7, Надаждин, Илић И, Јелић, Кеита 8.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести