Познати сви учесници СП за одбојкашице

БЕОГРАД: Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) саопштила је да су познате 24 репрезентације учеснице Светског првенства 2022. године у конкуренцији одбојкашица.
Odbojkasice Srbije/OSSRB
Фото: Одбојкашки савез Србије/Одбојкашице Србије

На Свестком првенству ће играти Холандија и Пољска, организатори, Србија, светски првак, Италија и Турска (ЦЕВ), Кина и Јапан (АВЦ), Камерун и Кенија (ЦАВБ), Бразил и Колумбија (ЦСВ) и Доминиканска Република и Порторико (НОРЦЕЦА), представници Континенталних конфедерација и САД, Русија, Немачка, Белгија, Кореја, Бугарска, Канада, Тајланд, Аргентина, Чешка и Казахстан на основу ФИВБ ранг листе.

ФИВБ је најавио да ће датум и место жреба ускоро бити објављени.

Одбојкашка федерација Холандије саопштила је да ће се отварање ааампионата, полуфинале, меч за треће место и финале одиграти у Арнему на фудбалском стадиону Герледом.

Саопштено је да ће се утакмице СП одбојкашица играти и у Апелдорну и Ротердаму, као и да ће накнадно бити одређена још три града домаћина у Холандији.

СП 2022. у конкуренцији одбојкашица одиграће се у Холандији и Пољској, а предложено је да се такмичење одигра од 23. септембра до 8. октобра, а тачан термин ће накнадно бити потврђен, као и градови домаћини у Пољској.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести