Преминуо легендарни одбојкаш и новинар Зоран Петровић

БЕОГРАД: Један од најбољих српских одбојкаша свих времена и доајен спортског новинарства Зоран Петровић преминуо је у Београду у 80. години.
Zoran Petrovic (3)
Фото: Одбојкашки савез Србије

Као играч освајао је титуле са Југославијом са Карабурме, потом у дресу Партизана, док је за репрезентацију у периоду од 1958. до 1968. године одиграо 137 утакмица не пропустивси ниједан меч.

Као спортски новинар почео је као дописник Спортских новости, а од 1990. године у Спортском журналу, где је доцекао и пензију 2003. године.

Пратио је све спортове, од рвања, кошарке, одбојке, ватерпола, рукомета, фудбала...

Први је открио прелазак ватерполисте Игора Милановића из Партизана у загребачку Младост и кошаркашког аса Влада Дивца из Партизана у Лос Анђелес Лејкерсе.

Као новинар Спортског журнала испратио је невероватан напредак југословенске одбојкашке репрезентације од 1995. године, а круна његовог извештавања било је са Европског првенства у Острави 2001. године, када су одбојкаши постали прваци Европе.

Од бројних признања које је добио издвајају се Орден заслуга за народ са Сребрном звездом, “Мајска награда” Спортског Савеза Србије за животно дело (2011) и златна плакета Одбојкашког савеза Србије (2009).

Време и место сахране Зорана Петровића биће накнадно објављено.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести